Укр Eng

Колиски надії: Новини

18.07.2019

Фонд Віктора Пінчука відкрив у Луцьку 35-й центр допомоги новонародженим «Колиски надії»

18 липня 2019 року Фонд Віктора Пінчука відкрив у Луцьку 35-й центр допомоги новонародженим «Колиски надії», створений на базі Волинського обласного перинатального центру, який розпочинає свою роботу після багаторічного будівництва. 

Він став другим центром «Колиски надії» у Волинській області, перший з 2006 року функціонує на базі Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання.

Відкриття 35-го центру «Колиски надії» – черговий крок Фонду в реалізації однойменного благодійного проекту  зі створення загальнонаціональної мережі центрів надання допомоги новонародженим, метою якого є скорочення рівня малюкової смертності в Україні. Починаючи з 2006 року в проект інвестовано 112 120 301 грн (13,7 млн доларів США), сучасним медичним обладнанням оснащено 35 центрів «Колиски надії» в 25 регіонах України.

Для відділення інтенсивної терапії новонароджених Фонд Віктора Пінчука придбав медичну й комп’ютерну апаратуру на суму 6,93 млн гривень. Зокрема, 2 апарати традиційної штучної вентиляції легенів з можливістю проведення неінвазивної вентиляції, апарат для проведення високочастотної осциляційної штучної вентиляції, апарат неінвазивної штучної вентиляції, надсучасний інкубатор-трансформер з автоматичним контролем температури й вологості, транспортний інкубатор з вмонтованим транспортним апаратом штучної вентиляції легенів, монітор церебральний амплітудно-інтегрованої енцефалографії,   монітор життєво важливих функцій пацієнтів з капнографом, дихальний реаніматор для новонароджених, систему кисневої терапії та апарат для проведення ультразвукових досліджень у новонароджених.

Ірина Горавська, в.о. генерального директора Волинського обласного перинатального центру: «Найсучасніше медичне обладнання, отримане від Фонду Віктора Пінчука – це додаткові професійні можливості для наших фахівців, які зможуть надавати невідкладну медичну допомогу дітям, в тому числі з екстремально низькою вагою, на більш високому якісному рівні. Крім того, воно дозволить впровадити новітні технології виходжування немовлят, забезпечити проведення штучної вентиляції з повним контролем життєво важливих функцій, діагностичних, лікувально-терапевтичних заходів, спостереження за неврологічним станом пацієнтів».

Ця апаратура забезпечить всі види дихальної підтримки, зокрема високочастотну осциляційну штучну вентиляцію для дітей у вкрай важких станах, коли традиційна штучна вентиляції не є ефективною; дозволить впровадити нові технології виходжування дітей, зокрема метод продовженого вдиху, моніторинг неврологічного стану та активності головного мозку, діагностику прихованих судом; надасть більш широкі професійні можливості фахівцям для надання невідкладної допомоги малюкам,  наблизить її рівень до міжнародних стандартів, покращить виживаність глибоко недоношених новонароджених та якість їх подальшого життя.

Потреба у створенні сучасного перинатального центру на Волині була обумовлена відсутністю в області пологового стаціонару ІІІ рівня, необхідністю поєднання акушерської, неонатальної та педіатричної служб для забезпечення якісних перинатальних послуг, потребою в зменшенні перинатальної патології, запобіганні материнської та малюкової смертності, підвищенні доступності до висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги жителям регіону.

Волинський обласний перинатальний центр розрахований на 2500-3000 пологів на рік включає в себе консультативно-діагностичні  відділення на 200 відвідувань в зміну та акушерсько-гінекологічний стаціонар на 102 ліжка.

Починаючи з червня 2006 року, Фонд Віктора Пінчука відкрив 35 центрів «Колиски надії», які працюють в Чернігові, Володимирці (Рівненська область), Рівному, Луцьку (2 центри), Полтаві (2 центри), Дніпрі (2 центри), Києві (3 центри), Чернівцях, Бахчисараї, Ізмаїлі, Одесі, Сімферополі (2 центри), Донецьку, Хмельницькому (2 центри), Черкасах, Кропивницькому, Івано-Франківську, Житомирі, Харкові, Херсоні, Миколаєві, Тернополі, Сумах, Ужгороді, Луганську, Запоріжжі, Вінниці та Львові.

За 13 років існування програми в партнерських медичних закладах народилося 574 252 малюків, з яких пацієнтами відділень інтенсивної терапії та реанімації «Колиски надії» стали 84 287 новонароджених. За даними лікарів 49 341 немовлят були врятовані в тому числі і завдяки обладнанню, встановленому Фондом Віктора Пінчука. Загальні інвестиції Фонду в програму «Колиски надії» за весь час її існування складають майже 112 120 301 грн (13,7 млн доларів США).

Share |

Відео

RSS Все відео
08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії»,Телеканал ВІТА

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», TRK Ukraine

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», ICTV

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», THB

Сторінки 2 3 4 5 6 ... із 6
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»