Укр Eng

Новини

16.03.2020

Олена і Віктор Пінчук передадуть апарати штучної вентиляції легень в українські лікарні у зв‘язку з поширенням коронавірусу

Благодійні Фонди Віктора Пінчука та Олени Пінчук передадуть у лікарні країни 10 новітніх апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) у зв‘язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19. 

Враховуючи рекомендації Міністерства охорони здоров’я України, апарати надійдуть у лікарні тих регіонів України, які можуть мати найбільшу потребу, а саме: по одному апарату ШВЛ буде направлено в лікарні Волинської, Донецької, Закарпатської, Львівської, Луганської, Одеської та Чернівецької областей, й три апарати - в лікарні Києва. 

Спеціальні апарати ШВЛ є ключовим елементом в лікуванні пацієнтів з коронавірусом, що мають важкі ускладнення дихальної системи та потребують госпіталізації. 

Медичне обладнання вже знаходиться в Україні і найближчими днями буде встановлено в лікарнях. 

Коментуючи, Олена та Віктор Пінчук зазначили: «Наша задача сьогодні максимально допомогти лікарям та створити необхідні умови для того, щоб врятувати якомога більше життів». 

Згідно з даними МОЗ, станом на 15 березня у світі зареєстровано 156 400 випадків захворювання COVID-19, з них 73 968 (47,3%) осіб одужали. На території Європейського регіону зареєстровано 44 529 випадків захворювання COVID-19. В Україні, за офіційною статистикою поки підтверджених три випадки інфікування коронавірусом, один з них - летальний.

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»