Укр Eng

Новини

21.11.2019

Фонд Віктора Пінчука придбав житло для п’яти звільнених українських політв’язнів Кремля

Фонд Віктора Пінчука придбав квартири в Києві для п’яти звільнених українських політв’язнів Кремля: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Артура Панова та Олексія Сизоновича, які повернулися в Україну в вересні 2019 року в рамках обміну 35 на 35. Всі вони до ув’язнення проживали на окупованих територіях – в Криму та Луганській областях.

Фонд Віктора Пінчука придбав готові для проживання квартири з ремонтом, в будинках не старіше 2004 року, куди мешканці якомога швидше могли б заселитися разом із своїми родинами. Власники житла обирали квартири із декількох запропонованих варіантів у районах Києва, які були визначені ними як пріоритетні.

Придбання квартир є черговим кроком бізнесмена та філантропа Віктора Пінчука в реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського, в підтримку якої 2 жовтня поточного року Фондом були придбані квартири в Одесі 24-м військовополоненим українським морякам.

Коментуючи цю подію засновник Фонду Віктор Пінчук зазначив: «Вони не тільки герої, вони звичайні люди, у кожного з них в Україні є домівка. Але потрапити в неї вони не можуть. Їхній дім у них вкрадено, як у всіх нас вкрадено частину Донбасу та Криму. Сьогодні ми робимо для хлопців те, що в наших силах. Але я вірю, що настане час, коли кожний громадянин України буде відчувати себе як вдома в будь-якій точці своєї країни, зокрема в Криму та на Донбасі».   

«Навіть герої заслуговують на просте людське щастя, – додала Олена Пінчук, засновниця Фонду Олени Пінчук, – бо, повернувшись додому, вони не змогли повернутися у власні домівки. Ми щасливі, що новий рік наші хлопці зможуть зустріти не просто вдома, а у власній домівці, яка в них з‘явилась. Це найменше, що ми можемо зробити, щоб сказати їм, як ми вдячні за те, що вони лишилися вірні собі та Україні».

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»