Укр Eng

Концерт Пола МакКартні “Independence concert”: Новини

24.04.2008

Пол Маккартні зіграє концерт «Independence Concert» у Києві

У суботу 14 червня 2008 року на запрошення Фонду Віктора Пінчука перед багатотисячною аудиторією на Майдані Незалежності у Києві виступить Пол Маккартні. Ця подія має назву «Independence Concert», і була ініційована Фондом Віктора Пінчука. Спеціальний виступ Пола буде безкоштовним для публіки та буде транслюватись у прямому ефірі на «Новому каналі».

Незабутній захід стане символічною подією для кількох поколінь українців. Він дозволить людям різних національностей та віросповідань, політичних уподобань та геополітичних орієнтацій об'єднатись довкола ідей миру, любові та єдності - саме тих ідей, до донесення яких Світові долучились Пол Маккартні та The Beatles. «Independence Concert» - це соціальна ініціатива, покликана зміцнити довіру та порозуміння в українському суспільстві.

«Independence Concert» звертається до ідеалів, що 30 років тому допомогли розтопити в серцях мільйонів людей лід «холодної війни» та зробити світ кращим.
Ідеологія та дух The Beatles допомогли розвинутись демократичним прагненням значної частини радянського суспільства, які, врешті решт, привели до мирного розпаду СРСР та незалежності колишніх радянських республік.
Сьогодні ідеї, що лежать в основі української незалежності, співпадають з власними ідеями Пола Маккартні.

«Independence Concert» пропагує ідеї щастя, свободи, любові та миру не лише в Україні, але й по всьому світу.

Для мешканців низки великих українських міст планується пряма трансляція цього історичного концерту на екранах, встановлених на головних міських площах.

Звертаючись до української публіки Пол Маккартні сказав: Я дуже схвильований, тому що 14 червня був запрошений зіграти концерт у Києві на Майдані Незалежності. Я та мій гурт будемо там - я переконаний, що на нас чекає великий вечір. Я маю надію побачити там усіх вас. Так що приходьте - це буде незабутній день для всієї України. І нехай ритми рок-н-ролу об'єднають нас усіх".

Віктор Пінчук: «Тридцять років тому цього не можна було уявити. 20 років тому на це ніхто не наважувався сподіватись. 10 років тому про це можна було лише мріяти. 5 років тому ми могли лише заздрити сусідам, для яких це стало реальністю. І ось наступило сьогодні. Вперше на Майдані ми почуємо пісні, що змінили світ та створили нову культуру. Пісні, з якими ми росли та стали такими як ми є.

В цих піснях йдеться про дуже прості, але від того не менш важливі речі - що справжнє кохання не купується, а справжня дружба не продається. Що людей об'єднує набагато більше, ніж роз'єднує, і що насправді не така це вже непосильна задача - стати кращим самому та зробити кращим світ, особливо якщо взятись за це разом.

Останнім часом у нас не так багато приводів об'єднуватись. Не групуватись під якимись політичними прапорами, а справді зібратись всім разом. І тому я переконаний, що акція і концерт сера Пола Маккартні допоможуть нам звести воєдино Схід та Захід України, зблизити молодість та зрілість, об'єднати різні переконання та прагнення в одну загальнонаціональну ідею - будівництва вільної, толерантної та успішної країни».

Крім концерту Фонд Віктора Пінчука також представить 40 картин Пола в PinchukArtCentre - найбільшому у Східній Європі центрі сучасного мистецтва. Це буде перша виставка Пола у цій частині світу. Він особисто відкриє свою виставку. Його перша виставка відбулась у місті Зіген, в Німеччині, у 1999 році.

Більш повна інформація - у пресс-релізі

Фото прес-конференції та вибрані фото Віктора Пінчука

Share |
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»