Укр Eng

Завтра.UA: Новини

18.08.2014

В Києві завершив роботу другий екологічний форум «Climate Change Camp», який Фонд Віктора Пінчука та Фундація Coca-Cola провели для стипендіатів програми «Завтра.UA»

Фонд Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) провів в Києві другий екологічний форум «Climate Change Camp II» для стипендіатів програми «Завтра.UA». Захід, присвячений проблемам екології, зібрав разом понад 200 учасників з усієї України: студентів-стипендіатів освітньої програми Фонду Віктора Пінчука, молодих вчених, експертів з питань екології та альтернативної енергетики, лідерів громадських організацій.

Головна мета екологічного форуму – привернути увагу соціально-активної молоді до проблем навколишнього середовища в Україні і долучити її до активної участі в реалізації проектів та ініціатив. Основними напрямками роботи учасників еко-табору цього року стали управління водними ресурсами, контроль та утилізація відходів, «зелена енергія», а також соціальні ініціативи, що впливають на збереження загальної екосистеми світу.

Впродовж чотирьох днів роботи форуму учасники послухали лекції експертів у сфері екології, дізнались про світовий досвід боротьби з проблемами навколишнього середовища та технологіями збереження екосистем, а також попрацювали над перетворенням власних ідей та ініціатив у реальні проекти, скеровані на вирішення екологічних питань.

В рамках практичної частини заходу стипендіати займались прибранням сміття в лісопарковій зоні, а також разом з орнітологами спостерігали за птахами, досліджуючи вплив людської діяльності на їх популяції. Крім того, досліджуючи одне з ключових питань форуму - управління водними ресурсами - учасники еко-табору відвідали з екскурсією завод «Coca-Cola Беверіджиз Україна».

Серед запрошених експертів, які поділились зі стипендіатами власними ідеями та досвідом, а також попрацювали разом з ними над проектами були:
Роман Зінченко, координатор української мережі енергетичних інновацій Greencubator, Юрій Пивоваренко, засновник проекту «Зробимо Україну чистою!», Іван Пасічник, засновник проекту EcoIs.me, Андрій Зінченко, засновник проекту EnergyTorrent, Остап Голяка, засновник проекту BetaPlace, Олексій Рябчин, економіст – міжнародник, стипендіат програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука, магістр за спеціальністю «Інновації та сталий міжнародний розвиток» (University of Sussex), дописувач у The Washington Post, Наталя Заверуха, засновник проекту з обміну речами «Плюшкін» та інші.

Окрім освітніх та практичних заходів, програма форуму традиційно включала командотворчі тренінги, цікаві і динамічні завдання та активності, а також спілкування з однодумцями та друзями зі спільноти найактивніших молодих людей України.

Фото- та відеозвіт роботи форуму та візиту його учасників на завод «Coca-Cola Беверіджиз Україна» можна переглянути на сайті за посиланнями:

Share |

Відео

RSS Все відео
14.07.2018

Сюжет про 11-й Форум стипендіальних програм

23.06.2018

Виступ Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана

23.06.2018

Сесія питань-відповідей із Володимиром Кличком

23.06.2018

Виступ головного редактора газети «Дзеркало тижня» Юлії Мостової

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»