Укр Eng

Завтра.UA: Новини

30.09.2013

1-го жовтня Фонд Віктора Пінчука розпочинає 8-й щорічний конкурс стипендіальної програми «Завтра.UA»

1-го жовтня Фонд Віктора Пінчука розпочинає вже восьмий конкурсний добір учасників стипендіальної програми  «Завтра.UA» - загальнонаціональної програми підтримки талановитої молоді. Прийом документів та on-line реєстрація на сайті програми zavtra.in.ua триватимуть до 25 жовтня 2013 року.

Участь у відкритому всеукраїнському конкурсі можуть взяти всі студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів 4-го рівня акредитації та

ВНЗ-партнерів програми. Критерії відбору – високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності.

За 7 років існування програми «Завтра.UA» її стипендіатами стали вже понад 2000 студентів. На сьогодні програма охопила ВНЗ з усіх регіонів України, а 84 заклади стали її офіційними партнерами.

Головна мета Фонду Віктора Пінчука в рамках реалізації програми - сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Програма «Завтра.UA» спрямована на те, щоб талановита молодь знайшла гідне свого інтелектуального та професійного рівня місце у різних сферах науки, економіки та суспільного життя країни і стала рушійною силою прогресивних змін в Україні.

Стипендіати «Завтра.UA» отримують від Фонду Віктора Пінчука щомісячну стипендію розміром 942 грн. протягом року та залучаються до участі у спільних соціальних проектах з фінансовою та організаційною підтримкою Фонду. Фонд також надає різносторонню підтримку індивідуальних ініціатив стипендіатів, що мають творчий, науково-дослідницький та соціально-економічний характер.

Також стипендіати відвідують щорічний Молодіжний форум «Завтра.UA», що проходить у Києві, беруть участь в Ялтинських щорічних зустрічах YES, відвідують публічні лекції

Фонду Віктора Пінчука, долучаються до проектів Фонду та PinchukArtCentre, завдяки чому мають змогу особисто зустрітися та поспілкуватися з глобальними лідерами, інноваторами, провідними представниками політики, бізнесу та культури.

Детальніше про стипендіальну програму «Завтра.UA» та умови участі у конкурсі на сайті zavtra.in.ua, а також на офіційній сторінці програми у Facebook facebook.com/Zavtra.UA

Прийом документів та on-line реєстрація триватиме з 1 по 25 жовтня 2013 року на сайті програми zavtra.in.ua

Стипендіальна програма «Завтра.UA» – це перша в Україні загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді, що здійснюється за рахунок приватних коштів. Вона є частиною комплексу проектів Фонду Віктора Пінчука в галузі освіти й науки, до яких також відноситься програма «Всесвітні студії».

Головна мета програми «Завтра.UA»  – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Фонд Віктора Пінчука знаходить найталановитіших студентів України, надає їм фінансову підтримку для продовження освіти та реалізації власних проектів, створює додаткові можливості для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків,  спілкування, обміну досвідом та інформацією.

Стипендіати відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. Критерії відбору:

  • високий рівень фахових знань;
  • самостійна наукова робота;
  • лідерські, комунікаційні та творчі здібності.

Потенційні стипендіати відбираються незалежними фаховими експертами за результатами оцінки письмових анонімних робіт та під час проведення очних змагальних процедур. До процесу відбору залучено понад 200 осіб, серед яких академіки, доктори та кандидати наук, співробітники академічних наукових установ та ВНЗ, а також спеціалісти з оцінки та підбору персоналу.

 Програма «Завтра.UA» в фактах і цифрах за 7 років існування

  • Понад 2000 стипендіатів «Завтра.UA» з усієї України
  • 84  провідні університети України стали партнерами програми
  • Стипендіальний фонд «Завтра.UA» склав 21 726 360 грн
  • Щомісячна стипендія у розмірі 942 грн. протягом року
  • Реалізовано понад 70 соціальних проектів стипендіатів, які спрямовані на вирішення актуальних проблем суспільства та молоді
  • Підтримано 50 індивідуальних проектів та ініціатив стипендіатів спрямованих на особистісний розвиток та професійне зростання
  • Проведено шість Всеукраїнських молодіжних форумів «Завтра.UA»

Факти з історії програми «Завтра.UA»

За підтримки Фонду Віктора Пінчука стипендіати розробили та успішно реалізували понад 70 соціальних проектів. Зокрема, проект «Заповідник» (благоустрій та облаштування природних заповідників та історико-культурних комплексів України), «Всеукраїнська аграрна літня школа» (програма навчальних курсів та практичних занять для студентів-аграріїв), «Мистецька Майстерня» (проведення майстер класів для дітей з різних видів народного мистецтва) та низка інших ініціатив з культурного виховання, пропагування здорового способу життя, розвитку інтерактивних комунікацій тощо.

Головною подією для кожного стипендіата програми є Молодіжний форум «Завтра.UA», який проводиться щороку в Києві. Головна мета форуму - створення мережі соціально відповідальної молоді, що об’єднує найкращих студентів України, стимулювання їх громадської активності та залучення талановитих молодих українців до соціальних ініціатив, спрямованих на розвиток країни та суспільства. 

Щороку у Форумі «Завтра.UA» беруть участь понад 300 переможців конкурсного добору програми. Перші два дні заходу традиційно присвячені командотворчим та проектним тренінгам, а також розробці соціальних проектів в таких галузях, як культура, здоров’я, освіта, екологія, захист прав людини тощо. В останній день роботи Форуму учасники мають змогу зустрітися, послухати лекції та поспілкуватися з відомими та видатними особистостями.

У серпні 2013 року Фонд Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola (Coca-Cola Foundation) провів для стипендіатів перший екологічний Табір «Завтра.UA Climate Change Camp». Захід, який відбувся на Дніпропетровщині, зібрав разом близько 200 стипендіатів «Завтра.UA», молодих вчених та лідерів громадських організацій з усієї України. Впродовж чотирьох днів форуму учасники мали змогу послухати лекції та поспілкуватись з провідними експертами у сфері екології, розробити власні проекти та еко-ініціативи, а також відвідати сучасний високотехнологічний завод «ІНТЕРПАЙП СТАЛЬ» - яскравий приклад «зеленої» металургії в Україні.

Щороку Фонд Віктора Пінчука залучає стипендіатів програми до участі у Ялтинських щорічних зустрічах, де молодь має можливість зустрітися та поспілкуватися з провідними політичними діячами, громадськими лідерами, успішними бізнесменами тощо.

Зокрема, цього року участь у ювілейній 10-й Ялтинській щорічній зустрічі взяли 30 стипендіатів освітніх програм «Завтра.UA» та «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука. Під час форуму молодь отримала змогу особисто зустрітися та подискутувати з Генералом Армії США у відставці, Директором Центрального розвідувального управління США (2011 – 2012) Девідом Петреусом; Генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Занньєром; професором теоретичної фізики, футуристом Мічіо Каку; головним економічним коментатором Financial Times Мартіном Вульфом; професором, Школи державного управління ім. Джона Ф. Кеннеді, Гарвардського університету  Лоуренсом Г. Саммерсом; винахідником, вченим, дослідником ракових захворювань, лауреатом премії Міжнародного ярмарку науки та інженерії для школярів Intel ISEF (2012) Джеком Андракою; заступником редактора редакційної сторінки (міжнародні відносини), The Wall Street Journal Бретом Стівенсом; професором, Старшим радником, Президентом (2005 – 2013), Китайського інституту сучасних міжнародних відносин (CICIR) Цуй Ліру; Міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським; народним депутатом України,  Міністром економічного розвитку і торгівлі України (2012) Петром Порошенко; послом США в Україні Джеффрі Пайеттом та іншими.

Фонд Віктора Пінчука також організовує для студентів публічні лекції з провідними представниками бізнесу, політики та культури, відвідувати які мають змогу і стипендіати програми «Завтра.UA».

За минулі роки стипендіати мали змогу послухати публічні лекції таких видатних спікерів, як професор міжнародної економіки Університету Джона Хопкінса доктор Френсіс Фукуяма; доктор Мухаммед Юнус, лауреат Нобелівської премії світу 2006 року; Джеймс Вульфенсон, 9-й президент Світового Банку; Колін Пауелл, 65-й державний Секретар США; Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки (1999-2009) та Генеральний секретар НАТО (1995-1999) Хав’єр Солана; екс-віце-канцлер Німеччини Йошка Фішер; 42-й Президент США Вільям Джефферсон Клінтон; Президент Ізраїлю Шимон Перес; колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер, колишній директор-розпорядник Міжнародного Валютного Фонду Домінік Стросс-Кан, засновник Wikipedia, ідеолог концепції Wiki та член Опікунської ради Фонду Wikimedia Джиммі Вейлз, професор теоретичної фізики, футурист Мічіо Каку та інші.

Стипендіати програми «Завтра.UA» на волонтерській основі також регулярно долучаються до реалізації проектів Фонду Віктора Пінчука та PinchukArtCentre.

Офіційний сайт програми: zavtra.in.ua
Share |

Відео

RSS Все відео
21.05.2011

21.05.2011 - Сюжет про Форум Завтра.UA-2011 на телеканалі ICTV

Сторінки 12 13 14 15 16 ... із 16
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»