Укр Eng

Завтра.UA: Новини

03.11.2010

Стипендіати програми «Завтра.UA» розпочали реалізацію всеукраїнського проекту «Дитина з Місяця», спрямованого на зміну ставлення суспільства до осіб-інвалідів

21 жовтня 2010 року стипендіати програми «Завтра.UA» розпочали реалізацію всеукраїнського проекту з захисту прав людини «Дитина з Місяця». Проект включає в себе показ однойменного фільму, заснованого на реальній історії про життєвий шлях юнака-інваліда, що демонструється в десяти вищих навчальних закладах України, та проведення дискусій про дотримання в Україні прав людей з особливими потребами.

Метою проекту є привернення уваги до проблем, з якими зіштовхуються в Україні люди-інваліди, налагодження контактів між студентами, громадськими організаціями та активістами, які займаються цією проблемою, а також включення людей з фізичними вадами в повноцінне соціальне життя.

Проект розрахований на 8 тижнів. На сьогодні стрічку вже побачили у Сєверодонецьку (21.10), Луганську (25.10), Ужгороді (25.10), Острозі (26.10), Хмельницькому (27.10), Запоріжжі (03.11). Попереду покази та дискусії, які пройдуть в Сімферополі (10.11) та Києві (кінець листопада). Фінальним етапом проекту стане прес-конференція приурочена до Міжнародного дня інвалідів, протягом якої команда «Дитини з Місяця» презентує буклети з результатами проекту.

Проект «Дитина з Місяця» був розроблений студентами 10-ти українських університетів на Молодіжному Форумі Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука, що проходив під Києвом з 17 по 20 травня 2010 року. Ініціатором проекту стала Марина Шкуропат, незалежний продюсер та автор сценаріїв фільмів.

Фільм «Дитина з Місяця» італійського режисера Джанфранко Альбано неодноразово ставав призером престижних міжнародних телевізійних фестивалів, здобувши у 2007 році призи «Юнеско-Амаде» у Монте-Карло, «Золота Магнолія» в Шанхаї та приз «Золота Олива» за кращий художній фільм у м. Бар, Чорногорiя.

Більш детальна інформація стосовно проекту розміщена на сайті www.moonchild.org.ua

Share |

Відео

RSS Все відео
23.06.2018

Виступ всесвітньо відомого історика Ніла Фергюсона

23.06.2018

Проекти стипендіатів програми Завтра.UA Фонду Віктора Пінчука

16.01.2018

У студентов еще есть шанс подать заявку на программу Завтра.UA

16.01.2018

Украинские студенты разработали мобильное приложение для людей, которые не слышат

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»