Укр Eng

Всесвітні студії: Новини

22.06.2012

Фонд Віктора Пінчука оголосив імена 19 переможців третього конкурсу програми «Всесвітні студії»

2012 WorldWideStudies Program21 червня Фонд Віктора Пінчука оголосив імена 19 переможців третього конкурсу освітньої програми «Всесвітні студії», які отримають гранти на навчання в магістратурах провідних світових університетах, що увійшли до списку 200 кращих університетів за рейтингами QS та the Times Higher Education.

Цього року гранти від Фонду Віктора Пінчука отримають: Христина Алам (м.Київ), Андрій Вовк (м. Львів), Єлизавета Гевоян (м. Харків), Сергій Греков (м. Луганськ), Ірина Дубинська (м. Київ), Олександр Зелений (м. Полтава), Орест Матвійчук (м. Луцьк), Кирило Молодико (м. Київ), Ольга Александрова (м. Київ), Світлана Орехова (м. Донецьк), Олексій Рябчин (м. Донецьк), Сергій Сачук (м. Київ), Ольга Синоверська (м. Київ), Євгенія Слугіна (м. Київ), Христина Хріпкова (м. Київ), Марія Царьова (м. Київ), Сергій Чумаков (м. Макіївка, Донецька обл.), Артем Шаіпов (м. Артемівськ, Донецька обл.), Ірина Юхименко (м. Київ).

Загальна сума коштів, яку Фонд виділив на гранти проекту «Всесвітні студії» в сезоні 2012 - 2013 років, складає близько 4,4 млн. грн.

З нагоди завершення третього конкурсу програми «Всесвітні студії» Фонд провів урочисту церемонію, в ході якої засновник програми Віктор Пінчук підписав з переможцями Декларацію про спільні наміри та взаємні зобов’язання щодо сприяння становленню нового покоління професійних еліт України.

Звертаючись до учасників програми, Віктор Пінчук сказав: «Кожна людина – інвестор. Не всі мають можливість інвестувати гроші, але всі можуть інвестувати час. І якщо час інвестувати з розумом, можна отримати колосальне повернення на інвестиції. Хочу Вас привітати: Ви починаєте, мабуть, найбільшу - поки що! – інвестицію в своєму житті. Ви обрали вдалий напрямок, потрапили «в десятку». Сьогодні для людини немає більш вигідного об'єкту для інвестицій, ніж сучасна міжнародна освіта».

Також на заході були присутні посли країн, до яких поїдуть навчатись фіналісти третього конкурсу, представники громадських організацій і бізнесу та переможці програми 2010-2011 років.

Під час своєї промовипосол Швеції в Україні Стефан Гуллгрен звернувся до переможців з трьома порадами: «Моя перша порада - вивчайте іноземні мови, і не тільки англійську. Моя друга порада – намагайтеся вивчати інші спеціальності, крім своєї. Спеціалізація може бути гарною справою, але навчання може бути ще кращою. Розширюйте свої горизонти і ви будете зростати не тількі як особистості, але й як професіонали. Третя порада – заводьте новх друзів. Нові друзі – це нові контакти». На прикінці свого звернення посол підкреслив: «Реалізовуючи свій власний потенціал, Ви будете реалізовувати і потенціал своєї держави».

Переможниця програми «Всесвітні студії» 2010 року Наталія Бугайова, випускниця Harvard University за фахом Master in Public Policy, звернулася до цьогорічних фіналістів з напуттям: «Найголовніше моє побажання – не ставайте заручниками своїх досягнень, імен своїх університетів та власних очікувань». Також, процитувавши Гарвардську студентську мудрість, вона додала: «Не дозволяйте Вашому навчанню заступити шлях до Вашої освіти».

Переможці третього конкурсу програми розпочнуть своє навчання вже восени 2012 року в університетах Великобританії (9 студентів), Німеччини (1), Норвегії (1 студент), Нідерландів (2 студенти), США (4 студенти), Швеції (2 студенти) в таких галузях як: екологія та охорона довкілля (3 студенти), енергетика (2 студенти), право (11 студентів) та державне управління (3 студенти).

В ході відкритого загальнонаціонального конкурсу було отримано понад 100 заявок від кандидатів з усіх регіонів України. Після попереднього відбору близько 50 претендентів були запрошені на співбесіду, в рамках якої вони представили своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну. За результатами співбесіди незалежне журі визначило 19 фіналістів проекту.

Разом з представниками Фонду цього року до складу журі програми «Всесвітні студії» увійшли: президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса, директор представництва Американських рад з міжнародної освіти в Україні Христина Пенджола-Вітович, виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Анна Дерев’янко, співкеруючий партнер «Horizon Capital» Наталія Яресько, заступник Виконавчого директора міжнародного фонду «Відродження» Інна Підлуська, керуючий партер юридичної компанії «Arzinger» Тимур Бондарєв, член Міжнародної асоціації адвокатів, Старший Радник юридичної фірми «Василь Кісіль і Партнери» Вадим Беляневич, Партнер юридичної фірми «Саланс» Володимир Монастирський, Партнер юридичної фірми «Саєнко Харенко» Михайло Харенко, радник освітнього центру «Education USA» Вікторія Михайленко та представники Фонду Віктора Пінчука.

Гранти в першу чергу покриватимуть видатки на оплату навчання в університеті, підручники та медичне страхування. Розмір гранту, що надає Фонд, встановлюється окремо для кожного випадку, зважаючи на потреби та досягнення студента та покриває до 60% всієї необхідної суми, але не більше 50 тис. доларів за весь навчальний період, який не перевищує 2 роки.

Фонд Віктора Пінчука очікує, що по завершенні навчання за кордоном всі отримувачі гранту повернуться в Україну та відпрацюють за фахом щонайменше 5 років.

На сайті Фонду Віктора Пінчука в розділі Фото та Відео розміщена фотогалерея події: http://pinchukfund.org/ua/photo_and_video/photogallery/231

Всі фотографії поліграфічної якості та відкриті для користування ЗМІ.

Також в розділі Відеогалерея можна переглянути відео-презентацію переможців третього конкурсу програми «Всесвітні студії»: http://pinchukfund.org/ua/photo_and_video/videogallery/232/

Share |

Відео

RSS Все відео
23.06.2018

Історія успіхів випускників програми Всесвітні студії

25.04.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

20.03.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

20.03.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»