Укр Eng

Всесвітні студії: Новини

23.05.2012

Фонд Віктора Пінчука завершив прийом заявок на отримання грантів програми «Всесвітні студії»

Фонд Віктора Пінчука завершив прийом заявок на участь у третьому конкурсному доборі програми «Всесвітні студії». В рамках проекту, спрямованого на формування нового покоління української професійної еліти, переможці конкурсу отримають від Фонду гранти на навчання за магістерськими програмами в провідних навчальних закладах світу.

Цього року на конкурс подали документи близько 100 аплікантів, з яких, в першу чергу, будуть підтримані ті, хто планує навчання за наступними напрямками: аерокосмічна інженерія, альтернативна енергетика, довкілля та екологія, сільське господарство, право та державне управління. Фонд також розгляне заявки для отримання гранту і в інших галузях, але потенційні кандидати мають представити обґрунтування доцільності підтримки навчання за обраною спеціальністю.

Наступним етапом конкурсу стануть співбесіди конкурсантів з членами професійного журі, в рамках яких вони представлять своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну. Співбесіди відбудуться в Києві з 28 травня по 1 червня 2012 року. До журі увійдуть представники бізнесу, професійних асоціацій та освітніх рад.

Оголошення результатів та церемонія підписання засновником програми «Всесвітні студії» Віктором Пінчуком та переможцями Декларації про спільні наміри та взаємні зобов’язання щодо сприяння становленню нового покоління професійних еліт України відбудеться наприкінці червня 2012 року.

У березні 2012 року в рамках створення міжнародної мережі партнерських установ програми «Всесвітні студії» Фонд Віктора Пінчука уклав угоду з благодійною організацією British Friends of the Hebrew University, щодо спільного фінансування навчання студентів в Єврейському університеті (The Hebrew University, м. Єрусалим, Ізраїль). В рамках угоди учасники програми «Всесвітні студії», зараховані на магістерські програми до аграрного факультету Єврейського університету, зможуть отримати решту коштів від British Friends of the Hebrew University.

Раніше програма «Всесвітні студії» вже уклала подібні угоди з благодійними фондами Cambridge Overseas Trust, що підтримує Кембриджський університет (Велика Британія), та Center for International Legal Education, що надає стипендії студентам університету Пітсбурга (США).

За два роки існування програми «Всесвітні студії» її стипендіатами стали 36 осіб. На даний момент 12 учасників вже повернулися в Україну після завершення навчання і почали роботу в профільних компаніях. Ще 24 стипендіати продовжують навчання у провідних університетах по всьому світу: США, Великобританії, Швеції, Данії, Нідерландах, Франції та Німеччини.

Загальна сума коштів, що була виділена Фондом на гранти за два роки існування програми, склала 7 470 235,00 грн.

Детальна інформація про «Всесвітні студії» на сайті: worldwidestudies.org
Share |

Відео

RSS Все відео
20.03.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

11.07.2016

Стипендіальна програма "Всесвітні студії" Фонду Віктора Пінчука 2016

06.08.2015

Фіналісти конкурсного добору програми «Всесвітні студії»

27.06.2014

Випускники програми «Всесвітні студії» - історії успіху

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»