Укр Eng

Всесвітні студії: Новини

29.02.2012

Альтернативна енергетика та аерокосмічна інженерія увійшли в число нових напрямків програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука

Фонд Віктора Пінчука розширив перелік спеціальностей програми «Всесвітні студії», спрямованої на формування нових професійних еліт України, в рамках якої українські студенти і молоді фахівці вже два роки отримують гранти Фонду на навчання в 200 найкращих університетах світу. Новими стратегічними напрямками, яким Фонд надасть підтримку, стали альтернативна енергетика та аерокосмічна інженерія.

Віктор Пінчук: «Суть якісної освіти - підготовка якісного майбутнього. Ми пам'ятаємо про це, обираючи напрямки своїх освітніх проектів. Сьогодні відкриваються ще два з них - альтернативна енергетика та аерокосмічна інженерія.

Майбутнє - за наукомісткими та енергозберігаючими технологіями. І для нашої країни це вже не прогноз, а реальність. Український ресурс - наш унікальний аерокосмічний комплекс. Українська проблема - наш високий рівень енергоспоживання. Тільки зберігши свій ресурс і впоравшись зі своєю проблемою, Україна має хороший шанс вписатися в світ майбутнього. Я вірю, що наші випускники допоможуть своїй країні реалізувати цей шанс».

До інших напрямках, які охоплює програма «Всесвітні студії», відносяться сільське господарство, навколишнє середовище та екологія, право та державне управління. У виняткових випадках Фонд може розглядати заявки для отримання гранту в інших галузях.

Прийом документів та online-реєстрацію відкрито на сайті програми www.worldwidestudies.org до 15 травня 2012 року.

За два роки існування програми «Всесвітні студії» її стипендіатами стали 36 чоловік. На даний момент 10 учасників вже повернулися в Україну після завершення навчання і почали роботу в профільних компаніях. Ще 26 стипендіатів продовжують навчання у провідних університетах по всьому світу: США, Великобританії, Швеції, Данії, Нідерландах, Франції, Німеччини та на Мальті.

Загальна сума коштів, що була виділена Фондом на гранти за два роки існування програми, склала 7 470 235,00 грн.

Детальніше про програму: www.worldwidestudies.org

Share |

Відео

RSS Все відео
23.06.2018

Історія успіхів випускників програми Всесвітні студії

25.04.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

20.03.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

20.03.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»