Укр Eng

Всесвітні студії: Новини

29.06.2011

Фонд Віктора Пінчука надав гранти на навчання в найкращих університетах світу 19 молодим українцям

У середу, 29 червня 2011 року Фонд Віктора Пінчука оголосив імена 19 переможців другого конкурсного відбору освітньої програми «Всесвітні студії», які отримають гранти на навчання в магістратурах провідних світових університетах, що увійшли до списку 200 кращих за рейтингами QS та Times Higher Education. Фіналісти програми були відібрані за результатом конкурсу з-понад 100 кандидатів. Загальна сума коштів, що Фонд виділив на гранти проекту «Всесвітні студії» 2011 року, складає  4 383 480,00 грн. 

Цього року гранти від Фонду Віктора Пінчука отримають: Максим Бугай (м. Біла Церква, Київська обл.), Діана Гольдштейн (м. Київ), Андрій Кріль (с. Угринів, Івано-Франківська обл.), Марина Кузьменко (м. Київ), Юрій Лотоненко (м. Київ), Олександр Луговський (м. Ялта), Богдан Нищій (м. Київ), Марія Парубець (м. Київ), Катерина Перепечай (м. Березне, Рівненська обл.), Уляна Полтавець (м. Київ), Анастасія Примович (м. Львів), Олена Пташенчук (м. Одеса), Олексій Рижков (м. Канів, Черкаська область), Іван Ромащенко (м. Київ), Аліна Свідерська (м. Київ), Ольга Сінкевич (м. Луцьк), Марія Триліс (м. Київ), Альона Шкрум (м. Київ) та Наталія Щербинська (м. Київ).

Інформація про переможців другого конкурсу програми «Всесвітні студії»

З нагоди завершення другого конкурсу програми «Всесвітні студії» Фонд провів урочисту церемонію, в ході якої Віктор Пінчук підписав з отримувачами грантів декларацію про спільні наміри та взаємні зобов’язання щодо сприяння становленню нового покоління професійних еліт України. Крім того, на заході переможці конкурсу мали змогу поспілкуватись з послами тих країн, де вони будуть навчатись.

Звертаючись до учасників програми, Віктор Пінчук сказав: «Ви будете навчатися разом з людьми з різних країн. Але можливість якісно модернізувати свою країну, в певних аспектах створюючи її «з нуля», випаде далеко не кожному з них. Вам - випаде. Тому, вирушаючи у свій «політ», пам'ятайте, як ви потрібні тут».

Також він додав: «Зараз наша надія на національний успіх - це ви. І конкретно ваш загін, і те молоде, по-сучасному освічене покоління, яке візьметься за справу в найближчі роки».

Переможці другого конкурсу «Всесвітнього студії» розпочнуть своє навчання вже восени 2011 року в університетах Великобританії (7 студентів), Данії (2 студенти), Мальти (1 студент), Нідерландів (4 студенти), США (3 студенти), Франції (1 студент) та Швеції (1 студенти) в таких галузях як: екологія та охорона довкілля (2 студенти), аграрні науки (2 студента), право (11 студентів) та державне управління (4 студенти).

В ході відкритого загальнонаціонального конкурсу було отримано понад 100 заявок від кандидатів з усіх регіонів України. Після попереднього відбору 50 претендентів були запрошені на співбесіду, в рамках якої вони представили своє бачення щодо застосування отриманих знань після повернення в Україну. За результатами співбесіди незалежне журі визначило 19 фіналістів проекту. 

Разом з представниками Фонду цього року до складу журі програми «Всесвітні студії» увійшли: президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса, виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації Ганна Дерев’янко, директор Інституту демографії та соціальних досліджень України Елла Лібанова, директор Американських Рад в Україні Крістіна Пендзола-Відович, директор консультаційного центру EducationUSA Вікторія Михайленко, керівник служби зовнішніх зв'язків представництва Світового банку в Україні Дмитро Деркач, партнери та радники найкращих юридичних компаній в Україні: Михайло Харенко, Тимур Бондарєв, Вадим Беляневич, Володимир Монастирський та інші.

Share |

Відео

RSS Все відео
23.06.2018

Історія успіхів випускників програми Всесвітні студії

25.04.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

20.03.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

20.03.2018

Сюжет про програму «Всесвітні студії»

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»