Укр Eng

Аспен-Україна: Новини

22.02.2008

В Україні стартував спільний проект Фонду Віктора Пінчука та Інституту Аспен

З 16 до 22 лютого в рамках проекту "Аспен-Україна " в Ялті, Україна, проходив семінар "Відповідальне Лідерство" за участю більше 20 українців - лідерів у сфері політики, державної служби, бізнесу, неурядових організацій та ЗМІ.

Проект «Аспен - Україна» реалізується Фондом Віктора Пінчука спільно з Інститутом Аспен (Aspen Institute) та спрямований на просування принципів відповідального лідерства, заснованого на фундаментальних цінностях, а також на підтримці відкритого діалогу про насущні проблеми особи та суспільства.

Семінар "Відповідальне Лідерство" став першим кроком програми "Аспен-Україна". Раніше за підтримки Фонду декілька представників України взяли участь в програмах Інституту в США. В рамках семінару учасники обговорили тему відповідальності лідера перед суспільством. У цьому контексті були розглянуті питання: Природа людини; Суспільство і права індивіда; Право, закон і справедливість; Власність, протиріччя в суспільстві, Рівність і Свобода, Відповідальність: лідерство, влада і суспільство. В ході семінару досліджувалися роботи Аристотеля, Гоббса, Руссо, Сковороди, Толстого, Гавела та ін.

За словами Олександра Кириченка, директора Центру підвищення кваліфікації працівників дипломатичної служби Дипломатичної академії України при МЗС України, "Семінар виконав своє завдання - створив умови для спілкування щодо суті ціннісних орієнтирів сучасної людини в Україні".

На думку Людмили Паращенко, директора Київського ліцею бізнесу, "семінар дозволив опанувати нові засоби індивідуальної і колективної розумової діяльності, закласти основи мережі лідерів українського суспільства".

Святослав Вакарчук, Народний депутат України, коментуючи свою участь в семінарі, повідомив: "Семінар виправдав мої очікування. Я отримав справжнє задоволення, сформував нові цілі, багато чому навчився і, найголовніше, набув нових друзів".

Інститут Аспен засновано в 1950 році. Сьогодні регіональних інститути розташовані в Берліні, Римі, Ліоні, Токіо, Нью-Делі та Бухаресті. Завдяки участі інтелектуалів з різних сфер Інститут проводить обговорення та вирішення актуальних питань, що стоять перед суспільством, в ситуації, коли традиційні інститути суспільства не встигають еволюціонувати адекватно його запитам.

Share |
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»