Укр Eng

PinchukArtCentre: Новини

25.02.2021

PinchukArtCentre представляє три виставки, присвячені українському мистецтву

27 лютого 2021 року PinchukArtCentre представить три виставки з роботами українських митців, що присвячені одночасно минулому, теперішньому та майбутньому України: «Камінь б’є камінь», «Згадати той день коли» та «Хвостосховище».

«Камінь б’є камінь» перша масштабна персональна виставка Нікіти Кадана в Україні, організована в контексті діяльності Дослідницької платформи PinchukArtCentre. Проєкт представляє як новостворені, так і існуючі роботи митця, які є рефлексією на теми української історії, політичного насильства, національного історичного спадку, авангарду та радянської утопії. «Камінь б’є камінь» досліджує виклики теперішнього часу в нерозривному зв’язку з минулим, використовуючи історію, щоб освітити сьогодення та уявити майбутнє. 

З нагоди персональної виставки Нікіти Кадана на початку березня 2021 року PinchukArtCentre опублікує онлайн-книгу «Камінь б’є камінь». У зібраних текстах Уїлєама Блейкера, Бйорна Гельдхофа, Катерини Міщенко та Катерини Яковленко розкриватимуться теми історії та пам'яті, мистецької інтерпретації минулого та насилля, а також актуалізації авангардної спадщини сьогодення. 

«Згадати той день коли» групова виставка українських митців. Це перший проєкт в рамках нової серії виставок, які обєднуватимуть роботи українського мистецтва з колекції PinchukArtCentre, в основному зосередженої на 90-х та початку 2000-х років, з новими спеціально створеними чи наданими для виставок нещодавніми роботами. 

«Згадати той день коли» – це розповідь про події, які вплинули на хід історії України та суспільство: від Голодомору через Перебудову, 1990-ті, Помаранчеву революцію, Революцію гідності та дотепер. Залучаючи різні покоління українських художників до діалогу, виставка демонструє, як митці рефлексували історичні події й процеси, і як їхні роботи знаходять нову актуальність через плин часу в іншому історичному моменті. Цей діалог відбувається між роботами художниць і художників, які розпочали свою практику після 2004 року: Юлії Бєляєвої, Саші Курмаза, Романа Хімея та Яреми Малащука, Анни Звягінцевої, Лесі Хоменко, та роботами з колекції PinchukArtCentre, створеними з кінця 1980-х до 2004 років: Сергія Браткова, Олега Голосія, Павла Макова, Олександра Ройтбурда, Олега Тістола та Василя Цаголова.

«Хвостосховище» – персональна виставка Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського в рамках PAC UA, програми PinchukArtCentre, що має на меті інвестувати в створення нових робіт і забезпечувати кураторську та інституційну підтримку українським митцям.

Нова робота Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського представлена в формі Музею людської цивілізації, створеного в майбутньому, вже після загибелі людства. Музей присвячено майбутній археології хвостосховища в Кривому Розі. Хвостосховище – це комплекс спеціальних споруд, призначений для зберігання радіоактивних, токсичних та інших відвальних відходів збагачення корисних копалин. Робота торкається теми відповідальності людини перед земними ресурсами та химерних форм, яких можуть набути сліди перебування людської цивілізації на Землі.

Виставки працюватимуть з 27 лютого по 15 серпня 2021 року в PinchukArtCentre, Київ, Україна. Графік роботи: з вівторка по неділю, з 12.00 до 21.00. Вхід вільний.

Share |

Відео

RSS Все відео
05.11.2013

Сюжет про групову виставку 20-ти номінантів Премії PinchukArtCentre 2013, 31.10.2013, ICTV, 18:45

05.11.2013

Сюжет про групову виставку 20-ти номінантів Премії PinchukArtCentre 2013, 30.10.2013, ICTV, 18:45

05.11.2013

Сюжет про групову виставку 20-ти номінантів Премії PinchukArtCentre 2013, 01.11.2013, 5TV, 01:00

30.05.2013

Презентація проекту FGAP@Venice 2013

Сторінки 3 4 5 6 7 ... із 7
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»