Укр Eng

PinchukArtCentre: Новини

07.06.2007

Критики й колекціонери високо оцінили експозицію PinchukArtCentre у Венеції

У переддень церемонії офіційного відкриття Українського павільйону на 52-й Міжнародній виставці сучасного мистецтва у Венеції вранці 7 червня почалося знайомство з експозицією критиків, кураторів, колекціонерів і представників преси. Така традиція Біенале, у відповідності з якою протягом декількох днів перед відкриттям виставки представникам професійної художньої спільноти світу надається можливість ексклюзивного відвідання експозицій.

За словами куратора виставки «Поема про внутрішнє море» Олександра Соловйова вже зараз можна казати про високу оцінку експозиції професіоналами: «Виставку відвідало багато критиків і кураторів. Інтерес до української експозиції дуже великий - це пояснюється як неординарністю художнього рішення Українського павільйону, так і високим рівнем художників, які представили свої роботи. У сучасному мистецтві це - зірки першої величини. На фоні виставки, де представлені 77 країн, Український павільйон виглядає якнайдостойніше. Ми очікуємо великої зацікавленості і широкого резонансу на Біенале».

«Можливо, це прозвучить дещо некоректно, але роботи українських художників на цій виставці мені подобаються найбільше, - поділилася враженнями володарка Палацо Пападополі, що в ньому розміщується виставка, принцеса Савойська Бьянка, - Дивлячись на ці роботи, я відчула що вони створені серцем».

Віктор Пінчук, засновник Центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre, однією з головних цілей участі України в цьогорічному Біенале вважає популяризацію України у світі. Світ має знати про Україну більше. Нам не потрібно зачинятися в нашому географічному просторі, потрібно ділитися з усім світом, ділитися найкращим з того, що ми маємо і що ми створили», - відзначив Віктор Пінчук на прес-конференції з нагоди відкриття павільйону.

Як повідомлялося, британські експерти назвали Український павільйон однією з найбільш очікуваних подій 52-ї Венеціанської біенале, де Україну представляє Центр сучасного мистецтва PinchukArtCentre з експозицією «Поема про внутрішнє море».

Вся стрічка новин про Венеціанську біенале 

Share |

Відео

RSS Все відео
15.06.2015

Сюжет про виставку «На межі. Українське мистецтво 1985-2004» та виставку «Mute» Зінаїди Ліхачевої, ICTV, ФАКТИ ТИЖНЯ

15.06.2015

Сюжет про виставку «На межі. Українське мистецтво 1985-2004» та виставку «Mute» Зінаїди Ліхачевої, Euronews

14.05.2015

Сюжет про Український павільйон на 56-й Венеційській бієнале, ICTV, Факти тижня

14.05.2015

Сюжет про Український павільйон на 56-й Венеційській бієнале, ICTV

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»