Укр Eng

PinchukArtCentre: Новини

06.06.2007

Український павільйон – в числі 5-ти найбільш очікуваних подій 52-ї Венеціанської біенале

Серед найбільш очікуваних подій 52-ї Міжнародної виставки сучасного мистецтва "Венеціанська біенале" британські експерти назвали павільйони Великобританії, Франції, США, України та Центральної Азії, повідомляє газета Daily Telegraph.

Хоча Україна, можливо, й не так відома мистецтвом - пише газета, - однак, її павільйон буде одним з найсильніших на біенале". Цього року куратор Українського павільйону, президент PinchukArtCentre, Пітер Дорошенко збере художників з України, Великобританії, США і представить експозицію "Поема про Внутрішнє море". Буде показано роботи Сергія Браткова, Олександра Гнилицького, Лесі Заєць, Бориса Михайлова, Сем Тейлор-Вуд (Sam Taylor-Wood), Марка Тічнера (Mark Titchner), Юргена Теллера (Juergen Teller) та Дізайна (Dzine).

Один з художників Українського павільйону Марк Тічнер (Mark Titchner), номінований минулого року на приз Тернера, презентує лозунг "Ми - Українці. Що може бути головнішим?", а також скульптуру у вигляді тризуба - герба України - до якої він додав окуляри. Сем Тейлор-Вуд, відома як авторка видео-портрету Девіда Бекхема, що спить (2002), презентує два нових фільми: один про українського танцівника балету, який завис у повітрі, інший про лебедя, що розкладається. Юр ген Теллер запропонує фото, зроблені в кінці квітня у Києві на Троєщині. Відкриття Українського павільйону на Венеціанській біенале відбудеться 7-го червня.

Відвідайте сайт Українського павільйону.
Share |

Відео

RSS Все відео
15.06.2015

Сюжет про виставку «На межі. Українське мистецтво 1985-2004» та виставку «Mute» Зінаїди Ліхачевої, ICTV, ФАКТИ ТИЖНЯ

15.06.2015

Сюжет про виставку «На межі. Українське мистецтво 1985-2004» та виставку «Mute» Зінаїди Ліхачевої, Euronews

14.05.2015

Сюжет про Український павільйон на 56-й Венеційській бієнале, ICTV, Факти тижня

14.05.2015

Сюжет про Український павільйон на 56-й Венеційській бієнале, ICTV

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»