Укр Eng

Публічні лекції: Новини

25.04.2014

Стипендіати програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука зустрілись з трикратним лауреатом Пулітцерівської премії та відомим журналістом Томасом Фрідманом

23 квітня стипендіати програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука зустрілись з колумністом The New York Times, автором шести бестселерів та трикратним лауреатом Пулітцерівської премії Томасом Фрідманом. Зустріч відбулась після лекції відомого журналіста, яку він прочитав в Києві в рамках проекту «Публічні лекції» Фонду Віктора Пінчука.

Під час зустрічі Томас Фрідман поговорив зі стипендіатами про глобальні тенденції сьогодення та нові виклики, які постали перед людством у сучасному глобалізованому світі. Крім того, молодь поставила колумністу декілька актуальних питань щодо шляхів подальшого розвитку України та стратегій впровадження позитивних змін у суспільстві.

Томас Фрідман відмітив, що активність громадянського суспільства є ключовою запорукою успіху на шляху розбудови демократичної держави.
На думку журналіста, окрім необхідності створення нових громадських організацій та об’єднань, ще більш важливим є прагнення кожного окремого громадянина до впровадження змін у суспільстві та державі, а також усвідомлення власної причасності до того, наскільки якісними будуть ці зміни та чи відбудуться вони взагалі. 

Фото звіт зустрічі стипендіатів «Всесвітніх студій» з Томасом Фрідманом 

В основу ж лекції «Коротка теорія про все на світі», яку Томас Фрідман прочитав раніше цього дня лягли ідеї, описані ним в його книгах. Автор бестселерів розповів, що світ наразі переживає новий етап глобалізації, передумовою якого став розвиток комунікаційних технологій та стрімке поширення Інтернету в світі. За словами Фрідмана, унікальність сучасної ситуації, ключовим гравцями якої є окремі індивідууми, полягає в тому, що вперше за всю історію людства, шанси на успіх визначаються не громадянством і місцем проживання, а освітою, здібностями, завзятістю, винахідливістю і доступом до світової комунікаційної системі.

Наприкінці лекції відомий колумніст дав молоді п’ять порад, щоб досягти успіху у сучасному світі, а також відповів на питання аудиторії.

Відвідувачами лекції стали переможці стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» і «Всесвітні Студії», студенти і аспіранти провідних ВНЗ України, бізнесмени, дипломати та журналісти. Крім того, лекція транслювалась в режимі онлайн на сайтах Hromadske.tv та pinchukfund.org

Переглянути фото звіт лекції Томаса Фрідмана

Відео версія лекція доступна на сайті Фонду Віктора Пінчука в розділі «Фото та Відео» 

Share |

Відео

RSS Все відео
18.05.2012

Телесюжет про публічну лекцію за участі засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза (Новий канал)

18.05.2012

Телесюжет про публічну лекцію за участі засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза (Новий канал)

18.05.2012

Телесюжет про публічну лекцію за участі засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза (ICTV)

17.05.2012

Публічна лекція Джиммі Вейлза

Сторінки 3 4 5 6 7 ... із 7
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»