Укр Eng

Ялтинська Європейська Стратегія: Новини

17.02.2022

Члени наглядової ради Ялтинської Європейської Стратегії (YES) відвідали Дніпро, аби підтримати українців

У середу 16 лютого 2022 року, члени наглядової ради Ялтинської Європейської Стратегії (YES) відвідали Дніпро, щоб підтримати українців, обговорити поточну ситуацію та передати їхні побажання, думки й занепокоєність міжнародним лідерам на Мюнхенській безпековій конференції, де 19 лютого Фонд Віктора Пінчука та YES проведуть Український ланч.

Члени наглядової ради YES зустрілися зі студентами, стипендіатами програми Zavtra.UA, представниками мерії, ветеранами АТО та трудовими колективами компанії ІНТЕРПАЙП. 

Наглядову раду YES представляли: Александр Кваснєвський, президент Польщі (1995-2005), голова Наглядової ради YES; Карл Більдт, міністр закордонних справ Швеції (2006-2014), прем’єр-міністр Швеції (1991-1994); Стефан Фукс, віце-президент Havas Group, виконавчий співголова Havas Worldwide; Керсті Кальюлайд, президентка Республіки Естонія (2016-2021) і всесвітня адвокатка стратегії ООН «Кожна жінка, кожна дитина», та Віктор Пінчук, засновник YES, засновник Фонду Віктора Пінчука та групи EastOne.

Звертаючись до ЗМІ, Керсті Кальюлайд заявила: «Поки весь світ говорить про початок війни, потенційний початок війни, війна продовжується. Війна для українського народу триває вже вісім років, і саме тому ми знаходимося тут сьогодні – щоб нагадати про це світові».

«Ми досі сподіваємося, що Росія піде на деескалацію. Ще існує простір для деескалації. Але лише таке рішення може прийняти саме Росія, адже ніхто інший не займався посиленням напруги. Тому це має бути її рішення. Ми готові продовжувати дипломатичну роботу, ми готові й завжди будемо наполягати на праві України вільно обирати партнерів і союзників».

Александр Кваснєвський зауважив: «Сподіваємося, звичайно, що не буде війни. Але все, що відбувається тепер, дуже небезпечно. Я думаю, на жаль, навіть якщо не буде цього трагічного сценарію, то Кремль і Путін як президент Російської Федерації весь час працюватиме і думатиме так, щоб уся Україна була в його зоні впливу, в зоні впливу Росії. Це означає, що ця боротьба в різних формах триватиме».

Він попередив, що на Україну чекають важкі часи, і закликав до міжнародної солідарності та підтримки України.

Ділячись своїми враженнями про відвідини Музею АТО в Дніпрі, Карл Більдт відзначив «вражаючу рішучість, наполегливість українського народу в захисті та – в разі погіршення ситуації – обороні своєї єдності, цілісності, незалежності й демократії».

«Якщо дозволяти комусь вдертися, розчленувати й напасти на європейську країну, то решта європейських країн будуть у небезпеці», наголосив він.

Віктор Пінчук заявив: «Разом із членами наглядової ради YES ми хотіли продемонструвати єдність тут сьогодні. За два дні розпочнеться Мюнхенська конференція з безпеки, де ми п'ятий рік поспіль проводимо Український ланч. Цього разу це буде дуже потужний захід, де буде багато політиків та десіжн мейкерів. І нам важливо надіслати правильні меседжі, дуже сильні меседжі, які ми, звичайно ж, не хочемо вигадувати від себе. Ми хочемо їх почути, тому й приїхали сюди – послухати людей, жителів Дніпра, а потім розповісти там усе, що ми побачили, почули та зрозуміли».

«Дуже важливо показати всьому світу і, звичайно, Україні, що український бізнес тут, в Україні. Для нас Україна – це єдина наша батьківщина, єдине, що для нас важливо, це те місце, куди ми інвестуємо, те місце, за яке ми боротимемося всі разом. Український бізнес буде тут, інвестуватиме, допомагатиме», – підкреслив він.

Стефан Фукс сказав: «Без вільної України не існує європейського майбутнього. Ми розуміємо, що сьогодні саме той момент, коли ми маємо сказати, наскільки ви для нас важливі».

Зі свого боку, говорячи про нинішню ситуацію в країні, міський голова Дніпра Борис Філатов згадав, якими були 2014 та 2015 роки. «Немає ніякого «русского мира», немає проблем з російськомовним населенням, немає протиріч у країні. Є лише величезна брехня з боку нашого північного сусіда. На жаль, ми живемо зараз в умовах постправди. У світі, де на розум людей величезний вплив мають медіа і соціальні мережі. Та Україні загрожує одна країна – яка з нею по сусідству, і яка ні перед чим не хоче зупинятися", – сказав Борис Філатов, наголосивши разом з тим, що «хоча люди в Україні хочуть миру, свою країну захищатимуть попри все».

Ветеран російсько-української війни Павло Хазан заявив: «Ми всі маємо захистити нашу цивілізацію від цього жахливого пострадянського режиму, і ми маємо достатньо важелів міжнародного законодавства, щоб чинити тиск. Я вірю, що всі дружні нам країни мають достатньо сил. Ми дякуємо всім, хто надіслав нам зброю і надав велику підтримку. Звичайно, ми повинні захищати себе. У нас величезна армія, яка стала істотно кращою з 2014 року, коли вона була в дуже поганому стані. Тепер у нас дуже добре підготовлена армія».

Share |

Відео

RSS Все відео
19.09.2023

YES КОМАНДНИЙ ПУНКТ: Відкриття щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії 2023

08.03.2022

The War in Ukraine and the Future of the World Online conversation

18.05.2021

Онлайн-дискусія YES на тему нової книги Ніла Ферґюсона «Приреченість: політика катастрофи»

30.04.2021

Загрози безпеці України і що може зробити міжнародне співтовариство

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»