Укр Eng

Ялтинська Європейська Стратегія: Новини

01.11.2021

Керсті Кальюлайд увійшла до складу Наглядової Ради Ялтинської Європейської Стратегії (YES)

Ялтинська Європейська Стратегія (YES) повідомляє, що Керсті Кальюлайд, президентка Республіки Естонія (2016-2021), всесвітня адвокатка стратегії ООН «Кожна жінка, кожна дитина», увійшла до складу Наглядової Ради YES.

До складу Правління YES входять Александр Квасьнєвський, Президент Польщі (1995-2005), Голова Правління YES; Карл Більдт, Міністр закордонних справ Швеції (2006-2014), Прем’єр-міністр Швеції (1991-1994); Вольфганг Ішингер, Посол, Голова Мюнхенської конференції з безпеки, Старший професор Школи управління Hertie; Віктор Пінчук, засновник YES, засновник Фонду Віктора Пінчука та групи EastOne; Андерс Фог Расмуссен, Засновник Rasmussen Global, Генеральний секретар НАТО (2009-2014), Прем’єр-міністр Данії (2001-2009) та Стефан Фукс, Віце-президент «Havas Group», Виконавчий співголова «Havas Worldwide».

Керсті Кальюлайд займала пост президентки Республіки Естонія в 2016-2021 роках. Під час перебування на цій посаді вона була помітною фігурою як у внутрішній, так і в зовнішній політиці.

Раніше Кальюлайд була членкинею Європейської рахункової палати, радницею прем’єр-міністра Марта Лаара й займала різні посади вищого рівня в енергетичному, інвестиційно-банківському та телекомунікаційному секторах. Генна інженерка та економістка за освітою, вона була членкинею наглядової ради Естонського геномного центру та головою правління Тартуського університету з 2012 до 2016 року.

Влітку 2021 року генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш призначив президентку Кальюлайд на посаду всесвітньої адвокатки стратегії з охорони здоров’я та благополуччя жінок, дітей і підлітків на найближчі два роки «Кожна жінка, кожна дитина». Вона також стала першою естонкою, що ввійшла до переліку 100 найвпливовіших жінок світу за версією Forbes.

Керсті Кальюлайд стала бажаною доповідачкою на форумах високого рівня з питань цифрових технологій, безпеки та зовнішньої політики, а також у ширшому сенсі – для аналізу та інтерпретації соціальних та економічних змін.

Президентка Кальюлайд є активною захисницею прав людини, верховенства права, свободи слова та демократії. Один із принципів її роботи на посаді президентки, який вона оголосила після інавгурації, стверджує: «Я нізащо не промовчу, коли наша безпека під питанням, коли на кону наші свободи чи коли з тими, хто слабші за нас, поводяться несправедливо».

Ялтинська Європейська Стратегія (YES) – провідна платформа, де обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. YES сприяє розвитку нових ідей, налагоджує зв’язки України з міжнародними партнерами та підтримує сили, що виступають за зміни в Україні, розбудовує мережі тих, хто підтримує нову Україну по всьому світі.Вже понад 15 років YES виступає ініціатором діалогу між лідерами з України, ЄС, США, Російської Федерації та інших частин світу. В Україні вона надає майданчик для виступів влади та опозиції. Вона об’єднує разом лідерів від політики, бізнесу, представників ЗМІ, громадянського суспільства та експертної громади.

YES була започаткована в 2004 році, коли Віктор Пінчук запросив близько 30 європейських лідерів для обговорення майбутнього України та ЄС в рамках першої Щорічної зустрічі.

З 2004 по 2013 рік Щорічні зустрічі YES проводились у символічному місці – Лівадійському палаці в Ялті. Таким чином, місце, де у 1945 році було поділено Європу, стало майданчиком для об’єднання широкої Європи. Внаслідок анексії Криму Російською Федерацією Щорічні зустрічі було перенесено до столиці України міста Києва.

У попередні роки зустрічі YES об’єднували керівників держав та урядів, серед яких Тоні Блер, Володимир Зеленський, Керсті Кальюлайд, Девід Кемерон, Білл Клінтон, Даля Грибаускайте, Тоомас Гендрік Ільвес, Хуан Мануель Сантос Кальдерон, Броніслав Коморовський, Маріо Монті, Саулі Нііністьо, Шимон Перес та Дональд Трамп. Серед спікерів були голови міжнародних організацій, такі як Кофі Аннан, Жозе Мануел Баррозу, Джеймс Вольфенсон, Ламберто Заньєр, Роберт Зеллік, Рональд Ноубл та Андерс Фог Расмуссен. На зустрічах виступали такі високопосадовці, як Роберт Гейтс, Валдіс Домбровскіс, Ньют Гінгріч, Джон Керрі, Гіларі Клінтон, Вікторія Нуланд, Кондоліза Райс, Леон Панетта, Девід Петреус, Вілл Херд та Мартін Шульц. Серед панелістів були також лідери думки, такі як Боно, Ричард Бренсон, Віталік Бутерін, Елтон Джон, Джиммі Вейлс, Олафур Еліассон, Джаред Коен, Рей Курцвейл, Артур Лаффер, Нуріель Рубіні, Девід Рубенштейн, Джонатан Літтел, Стівен Пінкер, Ларрі Саммерс, Ніл Фергюссон, Білл Форд, Ювал Харарі, Стівен Хокінг та Ричард Хаас. Президенти та Прем’єр-міністри України, а також провідні українські політичні, соціальні та бізнес-лідери регулярно виступають в рамках Щорічних зустрічей.

Share |

Відео

RSS Все відео
25.09.2016

Україна - тест для Заходу

25.09.2016

Офійційне відкриття 13-ої Щорічної зустрічі YES

25.09.2016

VOX UKRAINE | Ukraine: Protect, Defend and Carry On

14.09.2015

Sir Elton John speech at the 12th YES Annual Meeting

Сторінки 3 4 5 6 7 ... із 7
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»