Укр Eng

Ялтинська Європейська Стратегія: Новини

10.09.2021

YES Brainstorming – основні теми першого дня: глобальні загрози, пандемія, Афганістан та кліматичні зміни

Віктор Пінчук, бізнесмен та меценат, засновник YES, відкрив перший день YES Brainstorming у Києві, організованого Ялтинською Європейською Стратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, і висловив думку, що Україна є невід’ємною частиною не лише європейської історії, але й майбутнього Європи.

10 вересня 2011 року – перший день Ялтинської Європейської Стратегії (YES) Brainstorming під назвою «Після Covid = Перед катастрофою? Кроки до виживання», відкрив Віктор Пінчук, який закликав світових лідерів прислухатися до України, щоб запобігти майбутній катастрофі. Близько 70 політиків, дипломатів, бізнесменів, активістів та експертів з більш ніж 20 країн зібралися вузьким колом на заході, що проходить 9-11 вересня у Мистецькому Арсеналі в Києві, Україна.

Виступаючи під час першої сесії YES Brainstorming, ​Президент України Володимир Зеленський наголосив, що не шкодує про те, що взяв на себе керівництво країною, незважаючи на глобальні та регіональні виклики, які постають перед Україною. Під час сесії відбулася широка дискусія, де Президент висловив свою думку щодо викликів, які постають по всьому світу після пандемії, стосунків України з Росією, США, Європою та Китаєм, а також щодо перебігу свого президентства.

Під час розмови Президент Зеленський зауважив, що світ повинен змінюватися, аби мати можливість контролювати загрози, що ставлять під сумнів саме існування людства та пов’язані з кліматичними змінами, COVID-19, майбутніми пандеміями й потенційними війнами. Він також заявив, що світові потрібні нові лідери, які демонструватимуть свою силу та вагу за допомогою слів і здатності мислити комплексно та співпрацювати для вирішення глобальних викликів, а не брякаючи зброєю чи погрожуючи війною.

Після сесії за участю Президента Зеленського відбувся брейнстормінг на тему «Чи прямуємо ми до апокаліпсису», у рамках якого професор Ніл Ферґюсон, старший науковий співробітник Інституту Гувера, Стенфордський університет, Рутгер Брегман, історик, письменник, De Correspondent, та Стівен Сакур, ведучий, програми HARDtalk на ВВС, обговорили загрози, що постають перед світом сьогодні.

Щодо зміни клімату, професор Ферґюсон висловив думку, що жодні зміни, запропоновані США та ЄС задля боротьбі зі зміною клімату, не матимуть значного ефекту, якщо вони не зможуть переконати Китай та Індію скоротити викиди парникових газів. І Брегман, і Сакур вказали на те, що історично Захід значно більше, ніж Китай та Індія, сприяв погіршенню клімату і що тепер західні країни не можуть очікувати від Китаю скорочення обсягів викидів, коли вони собі не змогли дати собі раду. І хоча всі погодилися з тим, що існують серйозні проблеми, які має вирішувати вся світова спільнота, апокаліпсис нам поки що не загрожує.

Під час брейнстормінгу «Виведення військ США з Афганістану: окремий кейс чи втрата довіри до міжнародних зобов’язань США?» Чарльз Купчан, професор Джорджтаунського університету, старший науковий співробітник Ради закордонних справ, заявив, що Сполучені Штати приводять свої справи до ладу, прагнучи відновити себе зсередини.

За словами Купчана, Китай і Росія сміялися в кулак, коли США виходили з Афганістану та Іраку, але вголос говорили, що Байден наразі зосередився на перебудові та переорієнтації, аби забезпечити непохитність американської демократії і зробити так, щоб така людина, як Дональд Трамп, ніколи більше не потрапила до Білого дому.

В обговоренні на тему «Екстремальні погодні умови та зміна клімату – чи можна це зупинити і чого це нам коштуватиме?» взяли участь Фарід Закарія, ведучий CNN, Майк Бернерс-Лі, директор компанії Small World Consulting, Рутгер Брегман та Ендрю Форрест, Голова правління та Засновник Fortescue Future Industries, Minderoo Foundation і Tattarang.

За словами Закарії, найбільш імовірна криза, пов’язана зі зміною клімату, очевидна – міграція населення з екваторіальних країн, що призведе до політичних та соціальних потрясінь у всьому світі. Серед учасників панелі розгорілася палка дискусія про те, якими мають бути пріоритети у стримуванні викидів вуглецю, але врешті-решт усі погодилися з тим, що проблема є надзвичайно серйозною, а будь-які рішення мають починатися з фундаментальних змін у суспільстві.

Основні заяви, зроблені під час сесії, були такими:

  • «COVID чітко показав, хто нам друг і хто нас підтримує. Україна не знаходиться у складній ситуації; ми знаходимося в ситуації, коли усвідомлюємо свою незалежність», – заявив Президент Володимир Зеленський.
  • «Ми говоримо про зміну клімату, скільки себе пам’ятаю, але поки що нам не вдалося зупинити щорічне зростання обсягів викидів вуглецю, – зауважив професор Ніл Ферґюсон.
  • «Технології – це не вузьке місце, а те, що потрібно людям, аби змінити планету – від економіки до філософії», – зазначив Майк Бернерс-Лі.
Share |

Відео

RSS Все відео
25.09.2016

Україна - тест для Заходу

25.09.2016

Офійційне відкриття 13-ої Щорічної зустрічі YES

25.09.2016

VOX UKRAINE | Ukraine: Protect, Defend and Carry On

14.09.2015

Sir Elton John speech at the 12th YES Annual Meeting

Сторінки 3 4 5 6 7 ... із 7
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»