Укр Eng

Ялтинська Європейська Стратегія: Новини

15.09.2019

16-та Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES): головні тези другого дня

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук відкрив другий день 16-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), оголосивши амбітні плани щодо України

 

Серед спікерів, імена яких з’явилися у заголовках сьогоднішніх новин, були прем’єр-міністр Олексій Гончарук, колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер, член парламенту та міністр зі справ Європи уряду Великобританії Крістофер Пінчер, а також філософ та письменник Бернар-Анрі Леві

Київ, Україна, 14 вересня 2019 року: протягом другого дня 16-ї зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії серед її учасників було помічено чимало спікерів високого рівня, які обговорювали Верховної Раду нового скликання та амбіційні плани щодо реформ, відносини Великобританії з Україною, а також зростання популізму, що проявляється у новому вигляді політичного життя.

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, вже за кілька тижнів у парламенті буде оголошено про нові плани щодо реформ. У планах - відкрити ринок землі, навести лад з монополіями, лібералізувати трудові стосунки, докласти зусиль до вирішення проблеми безробіття та захисту довкілля. «Ми розуміємо, що задля проведення реформ потрібно зробити іноді непопулярні, але дуже важливі трансформаційні зміни», - сказав прем'єр-міністр.

Олексій Гончарук додав, що новий уряд має амбіційний план досягти зростання економіки на 40% за наступні п’ять років. «План амбіційний, але я переконаний у досягненні поставлених задач. Україні, щоб стати багатою країною, потрібне економічне зростання – багато про це говорив і повторю це знову. Пов’язую економічне зростання та підвищення рівня іноземних інвестицій з рівнем довіри. Нашій новій партії необхідно здобути довіру як на міжнародному рівні від міжнародних інвесторів, так і всередині країни», - Гончарук.

Згодом учасники зустрічі мали нагоду послухати виступи депутатів Верховної Ради нового скликання та урядовців: віце-прем'єр-міністра Михайла Федорова, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофія Милованова, міністра освіти і науки Ганну Новосад, міністра культури, молоді та спорту України Володимира Бородянського, які окреслили свої очікування від роботи парламенту нового складу.

Серед інших головних тем, що обговорювалися під час другого дня зустрічі, були теми зростання популізму, Брекзіт та міжнародна безпека.

Учасники зустрічі також слухали виступ міністра зі справ Європи уряду Великобританії Крістофера Пінчера, у якому він говорив про свої сподівання щодо відносин між Україною та Великобританією, та цілком передбачувано торкнувся теми Брекзіту. Пінчер відзначив зростаючі успіхи у двосторонніх торгівельних відносинах між Україною та Великобританією, підкресливши, що країни «не стануть щасливими без успішних торгівельних відносин». 

Колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер, філософ та письменник Бернар-Анрі Леві та генеральний директор інформагентства «Інтерфакс Україна» Олександр Мартиненко обговорювали питання зростання популізму. Блер охарактеризував популізм як «експлуатація почуття гніву до певних тем та призначення винних замість вирішення проблеми».

Після цього, розмова перейшла до теми Брекзіт. Блер продовжив виступ, зазначивши: «Британська громадськість не пробачить політикам, якщо ми не знайдемо вихід із глухого куту з назвою Брекзіт. Єдиний шлях до вирішення цього питання – це проведення референдуму. Лише після цього ми зможемо прийняти рішення щодо Брекзіт. Проблема з призначенням нових виборів полягає у тому, що це буде голосування за політичні партії, а не по питанню Брекзіт».

Проте, Блер завершив свій виступ на більш позитивній ноті: «Я - категоричний противник Брекзіт. Проте, щоб не трапилося, це не скине Британію з рахунків».

 

Деякі інші тези за результатами сьогоднішніх дебатів:

 

«Якщо ми запустимо новий уряд та покажемо нові обличчя, ставлення зміниться і прийде нова культура».

Олексій Гончарук, прем’єр-міністр України

 

 

«Україна стала останньою лінією фронту в тривалій боротьбі Європи за свободу, безпеку та демократію».

Крістофер Пінчер, міністр зі справ Європи уряду Великобританії

 

 

«Популізм не означає бути популярним. Це – експлуатація певної теми замість вирішення проблеми».

Тоні Блер, колишній прем’єр-міністр Великобританії

 

 

«Західний світ переживає кризу, і було б нерозумно не почувати з цього приводу песимізм».

Бернар-Анрі Леві, філософ та письменник

 

 

«Щастя настане, нове покоління вже тут».

Святослав Вакарчук, депутат Верховної Ради України 

 

 

«Блер чудово сказав: «освіта, освіта, освіта». Наш прем’єр-міністр у своєму сьогоднішньому виступі згадав слово «освіта» лише раз. Освіта наповнює життя кожного громадянина».

Ганна Новосад, міністр освіти та науки України 

Share |

Відео

RSS Все відео
19.09.2023

YES КОМАНДНИЙ ПУНКТ: Відкриття щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії 2023

08.03.2022

The War in Ukraine and the Future of the World Online conversation

18.05.2021

Онлайн-дискусія YES на тему нової книги Ніла Ферґюсона «Приреченість: політика катастрофи»

30.04.2021

Загрози безпеці України і що може зробити міжнародне співтовариство

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»