Укр Eng

Ялтинська Європейська Стратегія: Новини

14.09.2018

15–та Щорічна зустріч YES: основні тези першого дня

600 керівників держав, політиків, економістів, мислителів та бізнес-лідерів зібрались у історичному комплексі Мистецький арсенал у Києві для участі у ювілейній 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

Темою цьогорічної події, організованої Фондом Віктора Пінчука, стала «Майбутнє покоління всього».

У своїх вступних ремарках пан Пінчук сказав: «Майбутнє не може бути поблажливим до тих, хто як слід не думає про нього». Під час обговорення основних проблем, що постали перед Україною сьогодні, пан Пінчук, який палко вірить у спроможність мистецтва налагоджувати зв'язки між людьми для вирішення проблем, що постають перед світом, представив аудиторії живописний диптих японського художника Такеші Муракамі, присвячений Україні, під назвою «Україна: війна і мир».

Представляючи нову роботу, пан Пінчук зазначив, що митці часто бачать майбутнє краще, ніж політики, проте зауважив, що при тому, що їм це добре вдається, тими, хто прокладає шлях до нього, є науковці, аналітики, політики і учасники цієї конференції.

У своїй ключовій промові Президент України Петро Порошенко в черговий раз наголосив, що він бачить Україну як східний форпост в системі колективної безпеки НАТО. «Наші європейські і євроатлантичні прагнення потрібно розглядати в широкому світовому і європейському контексті», - сказав він. «Не лише нам потрібен ЄС, і не лише нам потрібне НАТО. Рівно настільки ж ми необхідні і їм».

Порошенко також підкреслив, що проект об’єднаної Європи може стати довершеним лише з Україною. «Україна – єврооптимістична країна з унікально вірою в Європу».

Торкаючись внутрішніх проблем, з якими стикається країна, Президент закликав усіх українських політиків відмовитись від популістичних обіцянок заради стабільного майбутнього країни.

Він сказав: «Власний досвід навчив мене, як важливо дуже обережно й відповідально ставитися до тих обіцянок, які даєш людям. Понад чотири роки тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. Ще раз наголошую, я шкодую, що породив завищені очікування… Я закликаю змагатися реальними програмами, а не фантастичними обіцянками про те, що з неба буде падати манна, що гори будуть золотими, річки – молочними, а береги – кисільними».

Деякі інші тези, що були озвучені протягом першого дня дискусій:

«Першочерговим завданням для Північноатлантичного союзу (НАТО) у співробітництві з Україною є підтримка та допомога в проведенні фундаментальних реформ».
Алехандро Альварґонзалес, помічник Генерального секретаря з політичних питань та політики безпеки

«Батьки-засновники США, і для молодих демократів в Україні це добра наука, з величезною підозрою ставилися до виконавчої влади».
Кондоліза Райс, 66-й Державний секретар США, 2005-2009

«Теперішня адміністрація США припустилася стратегічної помилки щодо зниження податків для корпорацій замість того, щоб заохочувати світову спільноту до того, аби домовитись про міжнародно визнану податкову систему, яка б не спричинила перегонів на поступки».
Ларрі Саммерс, професор Гарвардського університету

«Скорочення нерівності доходів людей є дієвим засобом в боротьбі проти «хвилі популізму». Політикам Європи слід обов’язково переконатися, що шестирічний період економічного зростання позначається на доходах усіх прошаркiв суспільства».
Віце-президент Європейської Комісії з питань євро- та соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдіс Домбровскіс

«Я вірю в здатність людей володіти і отримувати вигоду від власних даних як фундаментальне право людини».
Віталік Бутерін, співзасновник платформи Ethereum

«Путін – не лише верховний головнокомандувач Росії, але також він і верховний історик!»,
Бернар-Анрі Леві, Філософ

«Проблема дезінформації поглибиться перш, ніж вона налагодиться».
Джон Гібсон, Директор ASI Data Science

«Ми досі недостатньо перелякалися (через використання кіберметодів ведення війни), аби досягти міжнародного порозуміння, як це сталося у випадку з ядерною зброєю».
Кондоліза Райс, 66-й Державний секретар США, 2005-2009

«Щодо виборів у США чи Європі не буде застосовуватись нічого такого, що б спершу не було використано проти України».
Джаред Коен, Засновник та Президент компанії Jigsaw

«Тепер, коли ми бачимо, що обіцянки щодо Brexit не будуть виконані, чутливою темою є повернення цього питання знову на суд електорату, звернення до статті 50 та повна відмова від виходу з ЄС».
«Протягом наступного десятиріччя ми матимемо справу з трьома гігантами – Індією, Китаєм та США, і компаніям середнього розміру краще триматися купи. ЄС тепер – це питання не стільки миру, як впливу».
Тоні Блер, Прем’єр-міністр Великобританії, 1997-2005

Офіційний Twitter 15-ї Щорічної зустрічі YES – @yes_ukraine, хештег #YESUkraine2018

Партнери 15-ї Щорічної зустрічі YES:
Arawak Energy, Hillmont Partners, Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), lifecell, Міжнародний фонд «Відродження»

Медіа-партнери 15-ї Щорічної зустрічі YES:
ICTV, Liga.net, The Kyiv Post, Дзеркало Тижня (DT.UA), Європейська правда, Новое время страны (NV), Прямий канал, Радіо НВ

Share |

Відео

RSS Все відео
19.09.2023

YES КОМАНДНИЙ ПУНКТ: Відкриття щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії 2023

08.03.2022

The War in Ukraine and the Future of the World Online conversation

18.05.2021

Онлайн-дискусія YES на тему нової книги Ніла Ферґюсона «Приреченість: політика катастрофи»

30.04.2021

Загрози безпеці України і що може зробити міжнародне співтовариство

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»