Укр Eng

Ялтинська Європейська Стратегія: Новини

17.09.2016

13-а Щорічна зустріч YES: головні тези першого дня форуму

Понад 350 глав держав, політиків, економістів, мислителів і бізнесменів зібралися в історичному комплексі "Мистецький арсенал" у Києві, щоб обговорити непрості зміни, з якими стикаються світ, Європа і Україна.

Із промовами на сьогоднішній конференції, присвяченій турбулентним політичним, економічним і географічним питанням, які стоять перед Україною, її сусідами та світовою економікою загалом, виступили високі гості, серед яких Президент України Петро Порошенко, колишній глава Європейської комісії та екс-прем'єр-міністр Португалії Жозе Мануел Баррозу, віце-президент Європейської комісії з питань євро і соціального діалогу, а також фінансової стабільності, фінансових послуг і ринків капіталу Валдіс Домбровскіс, а також Девід Аксельрод, провідний стратег і старший радник Президента США Барака Обами (2009-2011).

Відкриваючи форум, засновник і член ради YES Віктор Пінчук заявив: "Українська криза є глобальною, тому її вирішення має стати пріоритетним завданням для світових лідерів". Він також підкреслив, що лише спільними зусиллями можна уникнути шторм. Далі він передав слово Президенту України Петру Порошенко.

Президент висловив ту ж думку і зупинився більш детально на тому, яку допомогу Україна розраховує отримати від світових партнерів для досягнення своїх цілей. За його словами, насамперед Україна зацікавлена ​​в єдності і солідарності своїх партнерів у всьому світі. Він додав: "Настав час зрозуміти, що зони комфорту, де можна сховатися від глобальних викликів і загроз, не існує".

"Такої зони комфорту просто не існує. Коли одна держава намагається захопити частину суверенної території іншої держави, це має стати предметом занепокоєння всіх європейських держав, всієї світової цивілізації. Оскільки зрозуміло, що ніхто не може дати гарантію того, що завтра хтось не спробує повторити те ж саме з іншою державою", - заявив Порошенко.

Президент підкреслив, що Україна не планує жодних кроків щодо "мінських домовленостей", поки не переконається в наявності прогресу у виконанні зобов'язань із боку Росії. "У нас дуже проста вимога: Росія зобов'язана забезпечити стабільне і повне припинення вогню на Донбасі", - пояснив він.

Інші основні тези, що прозвучали на сьогоднішній сесії:

  • Наступним кроком на шляху євроінтеграції Туреччини повинна стати активація Розділів 23 і 24, які стосуються верховенства права та незалежності судової системи.
    Йоханнес Хан, Європейський комісар з питань розширення та політики добросусідства

  • Україна сподівається, що Володимир Жемчугов, політичний в'язень, який утримується в Росії, буде звільнений цієї суботи, 17 вересня.
    Президент Петро Порошенко

  • Україна виконала 144 критерії, необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС, і отримала позитивні рекомендації від Єврокомісії, яка висловилася за ухвалення відповідного рішення до кінця 2016 р.
    Президент Петро Порошенко і віце-президент Європейської комісії з питань євро і соціального діалогу, а також фінансової стабільності, фінансових послуг і ринків капіталу Валдіс Домбровскіс

  • Рішення оголосити війну проти тероризму було неправильним, оскільки тероризм є тактикою, властивою людям, він виник разом із появою людей на землі. Тероризм був так само поширений на початку 19-го століття, як і зараз ... Тероризм слід контролювати так, аби інші люди в суспільстві могли продовжувати існування, не змінюючи спосіб життя або лінію поведінки.
    Роберт Гейтс, колишній директор ЦРУ і екс-міністр оборони США

  • Україна перебуває у фазі глибоких трансформацій. За останній час вона впровадила більше реформ, ніж будь-яка інша європейська держава.
    Віце-президент Європейської комісії з питань євро і соціального діалогу, а також фінансової стабільності, фінансових послуг і ринків капіталу Валдіс Домбровскіс

Ознайомитися з подробицями дискусії можна тут http://yes-ukraine.org/en/news

Онлайн-трансляція форуму доступна тут: http://yes-ukraine.org/en/live

Офіційний Твіттер-профіль 13-ої Щорічної зустрічі YES - @yes_ukraine. Учасники та коментатори можуть використовувати хештег # YESUkraine2016.

Share |

Відео

RSS Все відео
19.09.2023

YES КОМАНДНИЙ ПУНКТ: Відкриття щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії 2023

08.03.2022

The War in Ukraine and the Future of the World Online conversation

18.05.2021

Онлайн-дискусія YES на тему нової книги Ніла Ферґюсона «Приреченість: політика катастрофи»

30.04.2021

Загрози безпеці України і що може зробити міжнародне співтовариство

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»