Укр Eng

Український сніданок у Давосі: Новини

27.01.2012

Україна повинна розвиватися в рамках демократичної моделі - учасники дискусії 8-го Українського ланчу в Давосі

Майбутній розвиток України залежить від того, наскільки вона зможе розвивати свою економіку в рамках демократичної моделі державного устрою. Про це говорили учасники панельної дискусії 8-ї Української ланч-конференції «Шляхи майбутнього розвитку», яку Фонд Віктора Пінчука провів сьогодні у Давосі з нагоди Щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму.

Зокрема, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт зазначив, що Україна проходить через ті ж самі етапи розвитку відносин з Євросоюзом, що і свого часу Туреччина. У цих відносинах бувають злети і падіння, і сьогоднішній період аж ніяк не простий. Міністр вважає, що від Європи сьогодні в цих стосунках мало що залежить. «Головне питання в тому, чи зможе Україна повернутися на шлях євроінтеграції», - підкреслив Карл Більдт.

Міністр у європейських справах і головний переговірник Туреччини Егемен Багіш вважає, що ключова проблема відносин між ЄС і Україною сьогодні - це проблема довіри. «Щоб долати недовіру, повинні працювати обидві сторони», - сказав він. На думку міністра Туреччини, «Європа не повинна бути «дієтологом», який тільки виписує рецепти іншим країнам. Вона повинна і сама дотримуватись своїх порад».

Олексій Кудрін, екс-віце-прем'єр Російської Федерації звернув увагу на економічний аспект відносин України, Росії та Європи. На його думку, «Росія і Україна найближчим часом підуть на посилення кооперації з ЄС. Але рухатися вони будуть з різними швидкостями». Росія, за словами Олексія Кудріна, перед вступом до СОТ пройшла довгий, але дуже важливий період узгодження торгової та тарифної політики з іншими країнами. Але в результаті цього тривалого процесу Росії вдалося домогтися кращих умов вступу, ніж Україні. Говорячи про майбутнє України, Олексій Кудрін відзначив, що Україна повинна «розвивати свою економіку, залишаючись в рамках демократичної моделі».

У 8-й Українській ланч-конференції в Давосі взяли участь понад 300 представників політичної та ділової еліти України і світу, серед яких - голова Ради директорів групи «Ренова» Віктор Вексельберг, голова компанії «Лукойл» Вагіт Алекперов, голова ради директорів АФК «Система »Володимир Євтушенков, власник і президент групи DCH Олександр Ярославський, голова ради директорів компанії «Індустріальний союз Донбасу » Сергій Тарута, голова Ради Національного банку України Петро Порошенко, засновник і президент компанії «Київстар» Ігор Литовченко, президент і головний керуючий директор «Альфа-Банку Україна» Олександр Луканов, співзасновник Horizon Capital Наталя Яресько. 

Українська ланч-конференція (Davos Ukrainian Lunch) – найбільший захід, присвячений Україні, який щороку проходить в Давосі під час Всесвітнього Економічного Форуму. Дискусії Українського ланчу покликані сформувати думку ділових та політичних кіл світу про ключові тенденції в розвитку сучасної України. Фонд Віктора Пінчука та міжнародна інвестиційно-консалтингова компанія EastOne проводять Українську ланч-конференцію в Давосі з 2005 року. За цей період в її роботі взяли участь Карл Більдт, Александр Квасьнєвський, Броніслав Коморовський, Кріс Паттен, Джордж Сорос, Домінік Стросс-Кан, Томас Фрідман, Віктор Янукович, Арсеній Яценюк та інші.

Проведення 8-ї Української ланч-конференції в Давосі підтримують партнери: 

Спеціальний партнер - Альфа-Банк
Партнер – Мрія
Партнер - Horizon Capital

Share |

Відео

RSS Все відео
25.01.2018

Український сніданок у Давосі: «Створення спільного майбутнього у мінливому світі»

23.01.2017

Сюжет про Український сніданок у Давосі, 19 січня 2017, СТБ

23.01.2017

Сюжет про Український сніданок у Давосі, 19 січня 2017, ICTV

23.01.2017

Сюжет про Український сніданок у Давосі, 19 січня 2017, ICTV

Сторінки 1 2 ... із 2
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»