Укр Eng

Фонд "Open Ukraine": Новини

17.12.2008

Фонд Open Ukraine провів круглий стіл «Українська трудова міграція: реалії, виклики та відповіді»

До Міжнародного дня мігранта, 16 грудня 2008 року Фонд Арсенія Яценюка «Open Ukraine» організував міжнародний круглий стіл «Українська трудова міграція: реалії, виклики та відповіді».

У дискусії, яку відкрив Арсеній Яценюк, засновник Фонду "Open Ukraine", взяли участь понад 70 учасників з України, Іспанії, Бельгії, Росії та Португалії, - представники державних і незалежних інституцій, міжнародних організацій, бізнесу та ЗМІ, експерти та дослідники проблем міграції.

Учасники, зокрема, обговорили результати трьох досліджень з проблем трудової міграції в Україні, що здійснювались за підтримки Фонду протягом 2008 року та були оприлюднені під час круглого столу.

ЕЛЛА ЛІБАНОВА, Директор Українського центру соціальних реформ, оприлюднила результати дослідження «Зовнішня трудова міграція населення України», в ході якого було з'ясовано масштаби, поширеність та географічну спрямованість потоків зовнішніх трудових міграцій, їхній соціально-демографічний склад, види діяльності, частоту, тривалість поїздок мігрантів тощо.
ІГОР БУРАКОВСЬКИЙ, Директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, оголосив результати дослідницького проекту «Ринок праці в України: міграційні виклики», який мав на меті вивчити ринок праці України.
АРТЕМ МИРОШНИЧЕНКО, Директор центру «Соціальні індикатори», представив результати дослідження потреб українських трудових мігрантів.

За словами Арсенія Яценюка, «дані дослідження, які підтримав Фонд, допоможуть сформувати відповідальну міграційну політику та посилити соціальний захист мігрантів.»
Фонд Open Ukraine здійснює свою діяльність за фінансової підтримки Фонду Віктора Пінчука.

 

Share |
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»