Укр Eng

Гордість країни: Новини

13.04.2010

14 квітня у Києві вручили щорічну премію «Гордість країни»

Вчора, 14 квітня 2010 року, Фонд Віктора Пінчука у партнерстві з Новим каналом та газетою «Факти» провів сьому щорічну церемонію нагородження лауреатів загальнонаціональної премії «Гордість країни 2009» і назвав Україні імена її нових героїв. Телетрансляція церемонії нагородження відбудеться 24 квітня о 22:10 на Новому каналі.

Протягом року Громадська рада премії відбирала лауреатів, серед людей, які в критичних ситуаціях проявили найкращі людські якості та довели своїми вчинками і своїм життям, що ними може пишатися вся країна. Володарями премії «Гордість країни - 2009» стали герої з усієї України в наступних номінаціях:

  • Особисте досягнення - Віталій Свірненко (Кіровоградська обл., м. Голованівськ);
  • Сенсація року - Ілля Ємець (м. Київ);
  • Сімейна історія - Михайло Жар (Чернівецька обл., Новоселицький район, с.Банчени);
  • Дитяча мужність - Настя Полєва (Київська обл., Баришевський район, м.Березань);
  • Видатні приклади відваги - Віталій Воробей (м. Луцьк);
  • Почуття обов'язку - Аурел Руснак, (м. Чернівці), Олександр Дружина (м. Київ), Антоніна Надич (м. Луганськ);
  • Сила духу - Євген Синиця та Євген Діхтяренко (Дніпропетровська обл., м.Синельниково);
  • Рідкісний талант - Ярослав Бих (м. Чернігів);
  • Сусід року - Ганна Войціховська (Волинська обл., Ковельський район, с.Голоби);
  • Лікар року - Іван Коцюба, Іван Нечипоренко, м. Суми);
  • Усім миром - збір коштів у розмірі один мільйон доларів українцями для придбання першого в Україні гамма-ножа, що буде встановлено в київському Інституті нейрохірургії.

Сюрпризом цьогорічної церемонії стала спеціальна відзнака в номінації «Особлива подія», яку отримала параолімпійська національна збірна України, що здобула 19 медалей на зимових Параолімпійських іграх 2010 року у Ванкувері (Канада).

Для нагородження цьогорічних лауреатів на сцену театру ім. І. Франка виходили: Прем'єр-міністр України Миколи Азарова, Заступник голови Апарата Президента Анна Герман, віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, Голова Міністерства надзвичайних справ Нестор Шуфрич, Міністр культури Михайло Кулиняк, віце-прем'єр-міністр з силових питань Володимир Сивкович, заступник Головного прокурора Тетяна Корнякова, лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, а також Ада Роговцева, Олена Франчук, Костянтин Меладзе, Віталій Кличко, Василь Вірастюк, Лілія Підкопаєва, Влад Яма, Євгенія Гапчинська та інші. Ведучими церемонії стали Ані Лорак та Остап Ступка.

Нагороджуючи видатного кардіохірурга Іллю Ємця, який вперше в світі використав пуповинну кров для проведення операції на серці новонародженого, Микола Азаров зазначив: «Те, що в Україні є такі люди, такі спеціалісти, такі хірурги вселяє впевненість в тому, що ті перетворення в країні, які зараз починаються будуть надійно підкріплені такими людьми. Я впевнений, що у нас будуть свої чудові школи та високий рівень медицини».

Вручаючи нагороду переможцям у номінації «Всім миром», Ганна Герман відзначила: «Я висловлюю вдячність своєму колезі, Олександру Швецю, за те, що він долучився до тиражування добра, що він показав як всім миром, усією громадою можна збиратись для добрих справ, і добра справа може об'єднати Україну, усіх нас так, як об'єднує добро, зроблене заради ближнього свого».

Віктор Пінчук, засновник благодійного Фонду: «Наші герої - люди скромні. Вони найменше думають про славу та визнання. Але ця слава та це визнання потрібні суспільству та країні, кожному з нас. Цю церемонію щороку дивляться 4,5 мільйони глядачів - це кожний десятий мешканець країни. Для нашого суспільства
«Гордість країни» - точка відліку: що можна вважати подвигом, героїзмом, Вчинком із великої літери».

Віталій Кличко: «Перш за все я хочу вклонитися всім хто був сьогодні на цій сцені, кожному номінанту цієї премії. Ви навіть не уявляєте, що ви демонструєте колосальний приклад своєю мужністю, героїзмом, силою духу, високими моральними якостями багатьом людям. Дякую вам за це. Дякую за ваше велике серце».

Акторка Ада Роговцева: «Кожен з нас сьогодні став кращим. Переживши ці світлі почуття вдячності, добрі почуття до людей, яких ми сьогодні шанували і шануємо, відплакавши такими чистими сльозами з вдячністю за те, як вони гідно проживають своє життя. Тож будемо гідними наших героїв».

Всі лауреати отримали пам'ятні статуетки, дипломи, грошову премію та спеціальні подарунки. Так, шестирічна Ганнуся Войціховська, що врятувала життя своєї подружки, витягши її з-під криги, отримала велосипед від акторки Анастасія Заворотнюк. Іншим сюрпризом для дівчинки став подарунок від Нестора Шуфрича, який за сміливі дії Ганнусі в надзвичайній ситуації подарував їй комп'ютер.

Всі лауреати отримали особисті музичні поздоровлення від своїх улюблених виконавців, серед яких Ані Лорак, Таїсія Повалій, Наталя Могилевська, Alyesha, а один з лауреатів премії, Ярослав Бих, акомпанував на роялі співачці Джамалі.

Share |

Відео

RSS Все відео
09.10.2013

Сюжет про виставку «Натхненна життям» Дар’ї Безкостої - ІНТЕР

09.10.2013

Виставка «Натхненна життям» Дар'ї Безкостої - сюжет СТБ

09.04.2013

Фонд Віктора Пінчука провів 10-ту церемонію нагородження премії «Гордість країни»

10.04.2012

Промо 9-ї церемонії нагородження премії "Гордість країни 2011"

Сторінки 1 2 3 4 ... із 4
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»