Укр Eng

Гордість країни: Новини

10.04.2009

У Києві вручили Шосту щорічну премію «Гордість країни»

10 квітня 2009 року в Києві у Національному академічному драматичному театрі ім. І. Франка пройшла шоста щорічна церемонія нагородження лауреатів загальнонаціональної премії «Гордість країни 2008» — проекту Фонду Віктора Пінчука, який здійснюється у партнерстві з Новим каналом та газетою “Факты”. Телетрансляція церемонії відбудеться 17 квітня 2009 року о 21:30 на «Новому каналі».

Протягом року Наглядова рада премії відбирала номінантів, які змогли довести собі, своїм рідним, усій країні, що вони — справжні герої. Серед майже 30 номінантів лауреатами премії «Гордість країни – 2008» стали 12 героїв з усієї України у таких номінаціях: Сусід року (Галина Кондрашова), Сімейна історія (Віра Крепкіна), Почуття обов’язку (Григорій Лєбєй), Сила духу (Ольга Пашолок); Лікар року (Олександр Резніков); Видатні приклади відваги (Любов Шаповал); Особисте досягнення (Іван Сівак і Надія Вербицька); Рідкісний талант (Сергій Тимофєєв); Усім світом (Олексія Юхименко); Особисте досягнення (Андрій та Богдан Топорівські).

Фінальна церемонія «Гордості країни» — це та мить, коли видатні українці, серед яких відомі політичні та громадські діячі, спортсмени та зіркові виконавці, вшановують надзвичайні вчинки звичайних людей. Цього року лауреатів вітали: Володимир Литвин, Голова Верхової Ради України; Раїса Богатирьова, Секретар РНБОУ; Юрій Луценко, Міністр внутрішніх справ України; Арсеній Яценюк, Народний депутат України; Ростислав Карандєєв, заступник Міністра у справах молоді та спорту; Тетяна Корнякова, Заступник Генерального прокурору України; Ердоган Шериф Ішджан, Посол Туреччини в Україні; Віталій Кличко, громадський діяч та спортсмен; Ірина Лисенко, Голова Правління «Нового каналу»; Олександр Швець, Головний редактор газети «Факты»; Валерій Борзов та Ольга Коробка, Олімпійські чемпіони.

Всі лауреати отримали пам’ятні статуетки, дипломи, грошову премію та спеціальні подарунки. Так Володимир Литвин подарував Григорію Лебею, незрячому вчителю історії, що вже 40 років працює в маріупольській школі, комп’ютер для людей з вадами зору, оснащений відповідними програмами. Він зазначив: «Сьогодні ми тут бачимо зразки того, як потрібно жити та перемагати, як самовіддано потрібно служити країні, народу і собі».

Віктор Пінчук, засновник благодійного Фонду: «Подібні премії проходять у багатьох країнах світу. Але Україні вона сьогодні потрібна як ніколи. Тому що вона надає кожній людині віру у свої сили, самоповагу та гордість за свою країну».

Говорячи про значення премії «Гордість країни», Арсеній Яценюк зазначив: «Це відповідь на питання, що таке Україна, що таке українська ідея, що таке українці. Після цього хочеться жити».

Сюрпризом для всіх гостей стала спеціальна відзнака в номінації «Усім миром», яку отримали 16 моряків судна «Фаїна» та офіцери Служби Зовнішньої Розвідки на чолі з Головою СЗР України Миколою Маломужем, що нещодавно взяли участь у звільнені українців з піратського полону.

Весь екіпаж судна піднявся на сцену театру ім. І. Франка. Їх вітав Віталій Кличко, відомий громадський діяч та спортсмен: «Декілька місяців весь світ спостерігав, як наші громадяни, наші моряки, перебуваючи у полоні, проявляли справжню мужність, силу духу та силу характеру. Знаходячись у закритому просторі, без води, без їжі, без медикаментів, вони продемонстрували приклад істинної відваги».

Всі лауреати отримали особисті музичні поздоровлення від своїх улюблених виконавців, серед яких Ані Лорак, В’ячеслав Вакарчук, Ніна Матвієнко, Наталя Могилевська, Валерій Харчишин, Тіна Кароль та Віра Брежнєва.

Телетрансляція церемонії відбудеться 17 квітня 2009 року о 21:30 на Новому каналі. На сайті Фонду Віктора Пінчука розміщено фотогалерею з події. Всі фотографії поліграфічної якості та відкриті для користування ЗМІ.

Share |

Відео

RSS Все відео
09.10.2013

Сюжет про виставку «Натхненна життям» Дар’ї Безкостої - ІНТЕР

09.10.2013

Виставка «Натхненна життям» Дар'ї Безкостої - сюжет СТБ

09.04.2013

Фонд Віктора Пінчука провів 10-ту церемонію нагородження премії «Гордість країни»

10.04.2012

Промо 9-ї церемонії нагородження премії "Гордість країни 2011"

Сторінки 1 2 3 4 ... із 4
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»