Укр Eng

Круглий стіл з питань благодійності в Давосі: Новини

26.01.2012

Відбувся запуск бета-версії проекту «Українська біржа благодійності»

Ukrainian Philanthropy Marketplace beta launchФонд Віктора Пінчука оголосив про запуск бета-версії проекту «Українська біржа благодійності». Цей проект - одна з перших соціальних інвестицій Фонду в сфері онлайн-філантропії.

Українська біржа благодійності  –  нова загальнонаціональна інфраструктура благодійності. Її метою є підтримка та розвиток в Україні громадянської філантропії, яка передбачає залучення широкої громадськості до благодійної діяльності. Реалізовувати цю мету планується за рахунок забезпечення зручності та ефективності пожертвувань, високого рівня довіри до соціальних проектів, а також за рахунок активної кампанії з пропаганди громадянської благодійності в Україну.

Віктор Пінчук: «Благодійність сьогодні стає справою кожної людини, яка в змозі допомогти своєму ближньому – це ключовий актуальний тренд у світовій філантропії, один з найпозитивніших у цій сфері за останні десятиріччя. Практика показує, що навіть невеликі пожертвування, зроблені тисячами, мільйонами людей, можуть привести до реальних великих змін у житті окремої людини і суспільства в цілому. Україна не повинна залишатися осторонь цього процесу. У нашому суспільстві є грандіозний потенціал довіри і взаємодопомоги. І ми бачимо своє завдання в тому, щоб цей потенціал реалізувати».

Ядром проекту стане інтернет-платформа, яка від сьогодні починає роботу в тестовому режимі. З її допомогою та з допомогою мережі інформаційних партнерств з провідними медіа країни Українська біржа благодійності зв’язуватиме потенційних донорів (приватних і корпоративних) з благодійними проектами українських неурядових організацій.

Кінцевими отримувачами благодійної допомоги в проектах Біржі є громадяни України, притулки і дитячі будинки, творчі та спортивні колективи. Серед проектів  –  допомога в лікуванні дітей, включно зі збором коштів на дорогі операції, медична та соціальна допомога бездомним, захист тварин, освітні програми, у тому числі спрямовані на соціальну адаптацію соціально-незахищених категорій населення.

На момент запуску бета-версії на Українській біржі благодійності зареєстровані проекти більше 30 громадських організацій. 100% пожертвувань донорів спрямовуватимуться на потреби проектів. Витрати на утримання інфраструктури Біржі на даному етапі покриваються грантом Фонду Віктора Пінчука.

Щоб отримати право виставити свої проекти на Біржі, ці організації проходять багатоступеневу процедуру акредитації. Крім того, передбачено механізм громадського контролю за ходом виконання проектів та витрачання коштів донорів, який базується на принципах «мережі довіри», в рамках якої кожна людина може стати «адвокатом» та «інспектором» того чи іншого проекту.

Зареєстрована як міжнародний благодійний Фонд, Українська біржа благодійності буде здійснювати збір коштів на українські соціальні проекти по всьому світу і є відкритою для партнерств з фондами, приватними донорами та медіа як в Україні, так і за її межами.

Інтернет-платформа Біржі доступна з сьогоднішнього дня на веб-порталі www.ubb.org.ua

Share |

Відео

RSS Все відео
31.01.2014

Сюжет ICTV про 7-й Круглий стіл з пітань благодійності в Давосі

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі, розпочався з хвилини мовчання за Україну

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі

19.01.2012

Відеозвернення Алека Росса

Сторінки 1 2 ... із 2
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»