Укр Eng

Круглий стіл з питань благодійності в Давосі: Новини

27.01.2011

Синергія філантропії та мистецтва сприяє позитивним соціальним змінам – учасники 4-го Круглого столу з питань філантропії в Давосі

Davos Philanthropic Roundtable participantsОб'єднання зусиль художників і філантропів призводить до позитивних соціальних змін в різних країнах світу. Про це розповіли учасники 4-го Круглого столу з питань філантропії в Давосі.

Зокрема, глава опікунської ради Відомства музеїв Катару Шейха Аль-Маясса бінт Хамад бін Халіфа Аль-Тані привела приклад того, яку роль зіграло сучасне мистецтво в модернізації її країни. «Першим кроком ми створили канал «Аль-Джазіра», щоб привнести свободу слова. Потім ми почали активно інвестувати в освіту і спорт. Сьогодні ми інвестуємо в розвиток мистецтва. Воно доповнює освіту, без нього не існує цивілізації. На сьогодні сучасне мистецтво - енциклопедія людства. Одна з найважливіших його функцій - об'єднання Сходу і Заходу».

Річард Армстронг, глава Фонду і музею Соломона Гуггенхайма в Нью-Йорку згадав про те, як очолюваний ним музей відкривав філію у Більбао - столиці країни басків. Він був створений в 1997 році, і сьогодні приймає близько мільйона відвідувачів, незважаючи на те, що ситуація в цій частині Іспанії залишається досить складною. «Окрім того, що музей відвідують люди, є ще один дуже важливий підсумок: країна басків отримала впевненість в собі».

На думку художника Олафура Еліассона, роль філантропії в розвитку сучасного мистецтва не повинна обмежуватися розширенням вільного доступу до його творів. «Філантропія - це складний процес формування цінностей. Філантропи намагаються змінити світ, який цього не хоче. Взаємодія філантропії і мистецтва створює нові цінності і сприяє формуванню нової системи стосунків у світі. Тому одна з важливих функцій філантропії - єднання мистецтва зі світом».

Партнери 4-го Круглого столу з питань благодійності Фонду Віктора Пінчука в Давосі:
Спеціальний партнер – KM Core
Комунікаційний партнер – Київстар

Share |

Відео

RSS Все відео
31.01.2014

Сюжет ICTV про 7-й Круглий стіл з пітань благодійності в Давосі

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі, розпочався з хвилини мовчання за Україну

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі

19.01.2012

Відеозвернення Алека Росса

Сторінки 1 2 ... із 2
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»