Укр Eng

Круглий стіл з питань благодійності в Давосі: Новини

25.01.2011

Роль сучасного мистецтва в розвитку суспільства обговорять світові арт-експерти, філантропи та художники на 4-му Круглому столі з питань благодійності в Давосі

Davos Philanthropic Roundtable 2011

В четвер, 27 січня Фонд Віктора Пінчука проведе в Давосі 4-й Круглий стіл з питань благодійності - «modernARTization», основною темою якого стане обговорення ролі мистецтва і філантропії в перетворенні суспільства. Це один з наймасштабніших спеціалізованих заходів на тему благодійності, який традиційно проходить під час Щорічної зустрічі Всесвітнього Економічного Форуму.

На запрошення Фонду Віктора Пінчука в дискусії візьмуть участь керівники найбільших світових музеїв, митці-інноватори, експерти і благодійники, які реалізують масштабні проекти у сфері сучасного мистецтва: Річард Армстронг Директор Фонду і Музею Соломона Ґуґенхайма (США); Джефф Кунс, художник (США); Її Світлість Шейха Аль-Маясса бінт Хамад бін Халіфа Аль-Тані, Голова опікунської ради Відомства музеїв Катару, Голова філантропічної неурядової організації "Reach Out To Asia" (ROTA); Бернардо Пас, бізнесмен і філантроп, засновник Інституту "Inhotim" (Бразилія); Олафур Еліасcон, художник (Данія).

Спеціальними гостями Круглого столу стануть художник Деміен Хьорст (Великобританія) і директор Нового дитячого музею Рейчел Тіґл (США). Модератор дискусії - бразильський письменник Пауло Коельо.

Основними темами, які обговорять спікери, стануть вплив сучасного мистецтва на розвиток суспільства і особистості; роль мистецтва в розвитку креативного мислення; роль філантропів у забезпеченні вільного доступу до мистецтва; стосунки філантропів і держави в реалізації масштабних культурних проектів та ін.

Сьогодні, як ніколи раніше, мистецтво стало реальною силою, яка сприяє модернізації суспільств у всьому світі. Сучасне мистецтво, не обмежене рамками і умовностями художньої традиції, є невичерпним джерелом нових ідей і сприяє формуванню відкритого, конкурентного, успішного і сталого суспільства 21-го століття.

Основною аудиторією сучасного мистецтва має бути нове покоління – як найбільш сприйнятлива до нових ідей частина будь-якого суспільства. Тому широке поширення і вільний доступ до витворів сучасного мистецтва – важливе завдання для суспільства і передусім – для філантропів.

У роботі 4-го Круглого столу з питань благодійності візьмуть участь більше 300 осіб, серед яких учасники Всесвітнього Економічного Форуму, представники бізнесу, благодійних і громадських організацій, ЗМІ.

Круглий стіл з питань благодійності Фонду Віктора Пінчука в Давосі (Davos Philanthropic Roundtable) – один з наймасштабніших спеціалізованих заходів на тему благодійності, який проходить в дні проведення Всесвітнього Економічного Форуму. Упродовж вже 4 років Фонд збирає разом всесвітньо відомих благодійників, підприємців, політиків і громадських лідерів, аби обговорити новітні підходи в благодійності і, можливо, стати джерелом натхнення для майбутніх філантропів. З 2007 року в його роботі взяли участь Тоні Блер, Річард Бренсон, Джиммі Уельс, Білл та Мелінда Гейтс, Білл Клінтон, Джет Лі, Шимон Перес, Джордж Сорос, Мухаммед Юнус та ін.

Партнери 4-го Круглого столу з питань благодійності Фонду Віктора Пінчука в Давосі:

Спеціальний партнер – KM Core
Комунікаційний партнер – Київстар

Share |

Відео

RSS Все відео
31.01.2014

Сюжет ICTV про 7-й Круглий стіл з пітань благодійності в Давосі

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі, розпочався з хвилини мовчання за Україну

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі

19.01.2012

Відеозвернення Алека Росса

Сторінки 1 2 ... із 2
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»