Укр Eng

Круглий стіл з питань благодійності в Давосі: Новини

28.01.2010

Засновник Вікіпедії: Інтернет не зможе замінити школи та бібліотеки

Процес розвитку нових технологій і створення «неформальних» освітніх інструментів необоротний. Однак він не може витіснити традиційні форми передачі знань. Про це заявив засновник Вікіпедії Джиммі Дж. Вейлз, виступаючи на 3-му Круглому столі з питань благодійності під назвою
«HI-TEACH=hi-tech+освіта+філантропія».

«Неформальне навчання розвивається стрімко, - підкреслив він. - У той момент, коли Віктор Пінчук з України запросив мене на цей круглий стіл, я й гадки не мав про те, що таке Україна. Але лише один клік комп'ютерною мишкою - і ти можеш знайти все».

З цією думкою погоджується і президент Нью-Йоркського університету Джон Едвард Секстон. «Те, що ще вчора було віртуальністю, сьогодні - необхідність. Роль освіти в сучасному світі дуже висока. Без освіти світова цивілізація виявиться в програші".

Водночас, Джиммі Дж.Вейлз підкреслив, що неформальне навчання ніколи не витіснить формального. «Не можна підмінити Інтернетом реальне життя, замінити бібліотеки, школи, університети Інтернетом. Інтернет може тільки розширити освітні можливості», - підкреслив Джиммі Дж.Вейлз, додавши, що найбільш перспективним шляхом є гармонізація «формальних» і «неформальних» методів навчання.

Генеральний Партнер 3-го Круглого столу з питань благодійності:
Western NIS Enterprize Fund

Партнери 3-го Круглого столу з питань благодійності:
Київстар
Microsoft

Share |

Відео

RSS Все відео
31.01.2014

Сюжет ICTV про 7-й Круглий стіл з пітань благодійності в Давосі

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі, розпочався з хвилини мовчання за Україну

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі

19.01.2012

Відеозвернення Алека Росса

Сторінки 1 2 ... із 2
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»