Укр Eng

Круглий стіл з питань благодійності в Давосі: Новини

28.01.2010

Шимон Перес: Освіта повинна фокусуватися на майбутньому, а не на минулому

Освітній процес у 21-му столітті повинен будуватися таким чином, щоб ті, хто навчається, говорили в першу чергу про майбутнє. Про це заявив Президент Ізраїлю Шимон Перес у своєму виступі на 3-му Круглому столі з питань благодійності під назвою «HI-TEACH = High-Tech + Освіта + Філантропія».

«Навіщо дітям знати про наполеонівські битви? Про це вони можуть прочитати в Інтернеті. А от про те, як розвивати суспільство, не оглядаючись на кліше минулого – саме про це повинні говорити і думати вчителі і ми з вами», - сказав він.

На його думку, не варто перенавантажувати молодь масою зайвих фактів. Одне з головних завдань освіти – навчити їх бути харизматичними, толерантними та вміти працювати в команді.

У цьому розумінні навчальні заклади, на думку Президента Переса, необхідно реформувати. «Сьогодні школи занадто заорганізовані, занадто забюрократизовані», - підкреслив він.

Також, Шимон Перес вважає найважливішим компонентом освіти мовну підготовку. «І рідну, і англійську мову потрібно вивчати ледь не з народження».

На його думку, філантропії повинна належати одна з ключових ролей у фінансуванні освітніх програм, оскільки державним структурам в усьому світі, як правило, не вистачає коштів і, часто-густо, рішучості діяти.

«Де взяти гроші на освіту? Я звертався до державних структур. Говорив, що на певну програму потрібно 2 мільйони доларів. Мені відповідали: «Звідки ми їх візьмемо?». Та коли я звертався до філантропів, вони без проблем розлучалися з 50 мільйонами», - підкреслив Перес.

Генеральний Партнер 3-го Круглого столу з питань благодійності:
Western NIS Enterprize Fund

Партнери 3-го Круглого столу з питань благодійності:
Київстар
Microsoft

Share |

Відео

RSS Все відео
31.01.2014

Сюжет ICTV про 7-й Круглий стіл з пітань благодійності в Давосі

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі, розпочався з хвилини мовчання за Україну

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі

19.01.2012

Відеозвернення Алека Росса

Сторінки 1 2 ... із 2
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»