Укр Eng

Круглий стіл з питань благодійності в Давосі: Новини

29.01.2009

Мухаммед Юнус: «Бізнес має переглянути свої підходи та стати соціально спрямованим»

Благодійність має застосовувати бізнес-підходи та шукати нові форми. І бізнес має змінити свої підходи, посиливши соціальну складову своєї діяльності. Про це заявив лауреат Нобелівської премії миру 2006 року, засновник мікрокредитування Мухаммед Юнус на Круглому столі з проблем філантропії, організованому Фондом Віктора Пінчука в Давосі.

[повний архів інформації про подію - на сторінці проекту]

«Філантропія не зникне внаслідок кризи, - підкреслив він. - Але вона точно набуває нових форм, і цей Круглий стіл - дуже важливий. Він має визначити, якою філантропія буде в майбутньому».

На думку Мухаммеда Юнуса, майбутнє філантропії - в поєднанні підходів бізнесу та благодійності. «В сучасній благодійності, аби досягнути результату, необхідно дати гроші. Аби вдруге досягти результату, треба знову дати гроші. Новий тип діяльності має дозволяти, одного разу інвестувавши кошти, побудувати модель, яка буде розширюватись, генерувати гроші та при цьому нести важливий соціальний ефект».

Для того, щоб створювати такі моделі, і філантропам, і бізнесменам необхідний новий погляд на те, чим вони займаються. «Нам не завадили б спеціальні окуляри, що дозволять по-іншому поглянути на розвиток бізнесу та його потреб. В бізнесі можна скорочувати видатки, що не відносяться до першочергових. Це дозволить використовувати кошти більш ефективно й робити бізнес соціально спрямованим».

Мухаммед Юнус навів приклад компанії, яка займається очищенням води від ртуті. Замість розливати очищену воду в пляшки та продавати, компанія вирішила постачати цю воду в житлові будинки за надзвичайно низькою ціною. «Вони не платять за пляшки, не платять за рекламу. І завдяки цьому отримують ціну, яку в змозі платити мешканці, - підкреслив він.

Як повідомлялось, в роботі 2-го Круглого столу з питань філантропії, організованого Фондом Віктора Пінчука в дні проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі, прийняли участь понад 300 представників ділової та політичної еліти світу, визначних благодійних фондів та неурядових організацій, корпорацій та венчурних фондів.


Інформаційна довідка:
Круглий стіл з проблем добродійності - тематичний захід з філантропії, який Фонд Віктора Пінчука проводить у Давосі у дні щорічних зборів Всесвітнього економічного форуму. Його метою є розвиток добродійності в Україні та підвищення ефективності соціальних проектів. Темою Другого Круглого столу, що має назву «Від філантрокапіталізму до філантрокризи», є вплив світової економічної кризи на ситуацію у сфері добродійності та перспективи її розвитку.
Основні спікери заходу: 42-й Президент США Білл Клінтон; екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер; бізнесмен та філантроп сер Річард Бренсон; лауреат Нобелівської премії миру 2006
Мухамед Юнус; актор та засновник благодійного фонду the One Foundation Джет Лі, засновник благодійного фонду Білла та Мелінди Гейтс Білл Гейтс, а також організатор
заходу - громадський діяч та бізнесмен Віктор Пінчук.
Модератор дискусії - Метью Бішоп, бізнес-редактор журналу «Economist», співавтор книги "Філантрокапіталізм» ("Philanthrocapitalism: How the Rich Can Save the World").

 

Share |

Відео

RSS Все відео
31.01.2014

Сюжет ICTV про 7-й Круглий стіл з пітань благодійності в Давосі

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі, розпочався з хвилини мовчання за Україну

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі

19.01.2012

Відеозвернення Алека Росса

Сторінки 1 2 ... із 2
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»