Укр Eng

Круглий стіл з питань благодійності в Давосі: Новини

24.01.2008

davosukraine на YouTube – Круглий стіл має стати стартовим майданчиком для нових добродійних проектів

Круглий стіл з питань добродійності в Давосі, який пройде сьогодні, дозволить Україні стати рівноцінним учасником Давоського форуму, зробивши внесок до його добродійного порядку денного. Таку думку висловила у відеозверненні на відеоблозі davosukraine на відеопорталі YouTube директор Фонду Олени Франчук АНТИСНІД Ольга Руднєва. «Давос - найкраще місце для розмови на тему добродійності», - відзначила вона.

Директор Фонду нагадала, що саме в Давосі 2006 року всесвітньо відомий співак Боно оголосив про свою ініціативу по боротьбі із СНІДом в Африці, в 2005 році - за допомоги кінозірки Шарон Стоун в Давосі зібрали 1 млн. доларів на боротьбу з малярією. У 2004 році глава корпорації Microsoft Білл Гейтс оголосив про виділення 1 млрд. доларів на комп'ютеризацію («подолання цифрового бар'єру») країн третього світу.

На думку Ольги Руднєвої, українські добродійні фонди чекають від круглого столу нових ідей і нових контактів, а також нових перспектив для глобальної співпраці у сфері добродійності. «Ми впевнені в тому, що міжнародна співпраця - це сила, і в ній майбутнє. СНІД торкнувся всіх країн світу. І подолати його можна тільки об'єднуючи зусилля і переймаючи досвід тих країн, у яких на сьогоднішній день є успіхи в цьому напрямку», - сказала вона.

Основним завданням круглого столу є залучення максимальної кількості людей до добродійної діяльності, вважає учасник Davos Philanthropic Roundtable, головний редактор інтернет-видання Кореспондент.Нет Юлія Макгаффі, чиє відеозвернення також розміщене на відеоблозі. «Критики можуть сказати, що Давос далеко від Києва і який толк в тому, що багаті люди в хороших костюмах говоритимуть про Україну. Але я вважаю: від того, про що говоритимуть і що відбуватиметься на круглому столі з питань добродійності, залежатиме конкретне майбутнє абсолютно конкретних українців, зокрема - українських дітей», відзначила головний редактор Кореспондент.Нет.

«Цю подію можна назвати справжньою прем'єрою, - відзначив в своєму зверненні на відеоблозі президент Фонду Віктора Пінчука Томас Еймонд-Ларітаз. - Адже вперше така кількість людей - близько 150 - збираються на майстер-клас по добродійності. Його Ідея дуже проста - ми хочемо надихнути нових і майбутніх філантропів, які творитимуть добро в Україні і в усьому світі. І на цей раз у нас є чудова можливість побачити справжніх «чемпіонів» добродійності».

Як повідомлялося, 24 січня в Давосі Фонд Віктора Пінчука проведе круглий стіл з проблем добродійності. Захід пройде в конференц-залі готелю DerbyHotel Davos у форматі вільної дискусії.

Його метою є розвиток добродійності в Україні, поява в країні нових філантропів і нових соціальних проектів. Основними темами круглого столу стануть проблеми досягнення довгострокового ефекту добродійної діяльності, оцінки її результатів, взаємини між добродійними організаціями та владою, а також розвиток добродійності в регіонах з «висхідною економікою» - зокрема, в Центральній і Східній Європі.

Фонд Віктора Пінчука проводитиме пряму Інтернет-трансляцію роботи круглого столу в Давосі на сайті Фонду. Інтернет-трансляція здійснюватиметься 24 січня 2008 року за адресою http://pinchukfund.org/ru/media/broadcasting/ . Час трансляції - з 13.00 до 15.00 за середньоєвропейським (з 14.00 до 16.00 за київським) часом.

Share |

Відео

RSS Все відео
31.01.2014

Сюжет ICTV про 7-й Круглий стіл з пітань благодійності в Давосі

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі, розпочався з хвилини мовчання за Україну

23.01.2014

7-ий Круглий стіл з питань благодійності, організований Фондом Віктора Пінчука у Давосі

19.01.2012

Відеозвернення Алека Росса

Сторінки 1 2 ... із 2
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»