Укр Eng

Круглий стіл з питань благодійності в Давосі: ПОДІЇ

24.01.2008

1-й Круглий стіл з питань благодійності в Давосі

Share |

24 січня 2008 року під час проведення Всесвітнього економічного форуму, Фонд Віктора Пінчука організував у Давосі Перший круглий стіл з питань благодійності.

В якості ключових спікерів на круглому столі виступили засновник Фонду «Відкрите суспільство» Джордж Сорос, редактор журналу The Economist Метью Бішоп, президент Програми Глобального Здоров’я Фонду Білла і Мелінди Гейтс д-р Тадатака Ямада, голова Наглядової Ради Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко, головний керуючий директор (СЕО) Глобальної ініціативи Клінтона Роберт Харрісон. Модератором дискусії виступив президент Інституту Аспен, колишній президент CNN Уолтер Айзексон.

Основними темами круглого столу стали питання досягнення довгострокового ефекту добродійної діяльності, оцінки її результатів, взаємини між добродійними організаціями і владою, а також розвиток добродійності в регіонах з «висхідною економікою» - зокрема, в Центральній і Східній Європі.

На думку учасників дискусії, нова модель філантропії, модель XXI століття, повинна будуватися на трьох ключових принципах. Першим з них є необхідність використовувати в соціальній сфері системні підходи, сформульовані та вживані в рамках кращих управлінських практик бізнесу.  Другий базовий принцип нової моделі - це особиста участь і особисте бачення результатів для суспільства, яким повинна володіти людина, що займається благодійною діяльністю. І третій принцип - розширення поля благодійної діяльності, в яку повинні залучатися не лише неурядові організації і бізнес, але і широкі верстви суспільства. Український бізнесмен та меценат Віктор Пінчук відзначив, що одним з головних своїх завдань вважає створення інфраструктури філантропії. Давоський круглий стіл з проблем благодійності - один з перших кроків на шляху її створення.

У роботі круглого столу взяли участь понад 150 представників провідних благодійних організацій, бізнес-компаній, ЗМІ, громадських та дослідницьких центрів, бізнесменів і громадських діячів.

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»