Укр Eng

Колиски надії: Новини

31.03.2021

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту обладнання та комплектуючих для київського центру «Колиски надії»

Фонд Віктора Пінчука в рамках технічної підтримки партнерських центрів «Колиски надії» сплатив вартість ремонту апарату штучної вентиляції легенів, інкубатора та придбав 8 датчиків для пульсоксиметрів у відділення інтенсивної терапії новонароджених Перинатального центру м. Києва. Загальна вартість ремонтних робіт та витратних матеріалів склала 78 309,00 гривень.

Перинатальний центр м. Києва створений на базі столичного пологового будинку №7 у лютому 2012р. До його оснащення в рамках реалізації благодійного проекту «Колиски надії» долучився й Фонд Віктора Пінчука, передавши найсучасніше медичне й комп’ютерне обладнання для відділення інтенсивної терапії новонароджених на суму понад 4,3 млн. гривень.

На сьогоднішній день це найпотужніший пологовий стаціонар України за кількістю пологів, що спеціалізується на прийнятті передчасних пологів і виходжуванні передчасно народжених діток. За рівнем та якістю медичних послуг, за статистичними показниками Перинатальний центр м. Києва є одним з найкращих в нашій країні. Цей заклад є лідером з впровадження нових тактик надання первинної респіраторної стабілізації недоношених дітей, зокрема: стабілізації недоношених з гестаційним віком до 32 тижнів на пульсуючій пуповині; використання апарату Neo-Puff та високопотокових канюль з метою проведення респіраторної стабілізації відразу після народження та транспортування з пологового блоку до відділення інтенсивної терапії новонароджених; раннього ентерального харчування дітей з екстремально низькою масою тіла при народженні грудним молоком (материнським або донорським) і т.д.

Фонд Віктора Пінчука системно підтримує партнерів, не лише наданням найсучаснішим медичним обладнанням, а також забезпечуючи його оновлення та ремонт. За період 2012-2021 рр. на виконання цих заходів було виділено 413 204 грн. Лікарі та медичні сестри відділення на постійній основі беруть участь в усіх освітніх програмах Фонду, організованих в рамках проекту «Колиски надії».

«Ми вдячні за багатосторонню допомогу, завдяки якій наш Перинатальний центр вважається одним з провідних в Україні. Ми є найбільшим родопомічним закладом і охоче ділимось своїм досвідом з фахівцями інших регіонів. - говорить директор Вікторія Біла. – За ці роки ми створили потужну службу надання високоспеціалізованої та мультидисциплінарної допомоги передчасно народженим дітям з малою та екстремально малою масою тіла, а наші показники виходжування таких крихіток співставні з показниками розвинених країн світу. Ми завжди пам’ятаємо той неоцінений вклад і той поштовх для подальшого розвитку, який ми отримали від Фонду Віктора Пінчука завдяки відкриттю центру «Колиски надії»».

Загалом за період співпраці з Перинатальним центром м. Києва в рамках проекту «Колиски надії» (2012-2020 рр.) в цьому медичному закладі народилося 60 345 малюків, з них медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії отримали 4 537 новонароджених. За інформацією фахівців центру 3 599 немовлят вдалося врятувати, завдячуючи медичному обладнанню, наданому Фондом Віктора Пінчука.

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»