Укр Eng

Колиски надії: Новини

24.12.2020

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту дихального обладнання та придбав витратні матеріали для центру «Колиски надії» в Тернополі

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту 3-х апаратів штучної вентиляції легенів та закупив дихальні шланги та датчики для центру «Колиски надії» на базі відділення інтенсивної терапії новонароджених Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина» на суму 63 137 грн.

Тернопільський обласний перинатальний центр було створено 1 січня 2008 року шляхом реорганізації Тернопільського міського комунального пологового будинку в акушерсько-гінекологічне об’єднання ІІІ рівня надання спеціалізованої висококваліфікованої медичної допомоги вагітним з акушерською та екстрагенітальною патологією, роділлям та породіллям, новонародженим Тернопільської області та міста Тернополя.

До перинатального центру скеровують на лікування та розродження вагітних з групи високого акушерського ризику: пацієнток із захворюваннями серцево-судинної системи, легень, нирок, ендокринними хворобами, неврологічними порушеннями, також тих, хто має рубці на матці, багатоплідну вагітність, звичне невиношування, ускладнений перебіг даної вагітності. В закладі відбувається близько 2500 пологів на рік, крім того саме тут концентруються 80-86% передчасних пологів з загальної кількості таких пологів по області.

В грудні 2009 року відділення інтенсивної терапії новонароджених цього закладу було оснащено, а в 2013 році дооснащено Фондом Віктора Пінчука в рамках реалізації благодійної програми «Колиски надії» сучасним медичними обладнанням для дихальної підтримки, лікування та виходжування недоношених немовлят на загальну суму 3,95 млн. грн. Щороку в цьому відділенні медичну допомогу отримують майже 250 малюків, переважна більшість яких – передчасно народжені малюки.

Неоніла Скубенко, завідувачка відділенням інтенсивної терапії новонароджених: «Для нас, як і для багатьох інших перинатальних центрів, підтримка доброчинців є надзвичайно важливою. Свого часу Фонд Віктора Пінчука допоміг нам із сучасним обладнанням для порятунку передчасно народжених діток і залишається поряд вже 11 років, забезпечуючи постійний технічний та освітній супровід нашого центру».

Загалом за період співпраці з Тернопільським обласним перинатальним центром «Мати і дитина» в рамках проекту «Колиски надії» (грудень 2009 – 9 міс. 2020рр.) в центрі народилося 26 134 малюків, з них медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії отримали 2 517 новонароджених. За інформацією фахівців центру, понад 2 186 немовлят вдалося врятувати, завдячуючи медичному обладнанню, наданому Фондом Віктора Пінчука.

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»