Укр Eng

Колиски надії: Новини

15.05.2019

Фонд Віктора Пінчука придбав для центру «Колиски надії» в київській лікарні «Охматдит» витратні матеріали для медичного обладнання

В рамках технічної підтримки партнерських центрів «Колиски надії», Фонд Віктора Пінчука придбав для відділення виходжування глибоконедоношених дітей Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» 150 датчиків пульсоксиметрії вартістю 52 501 гривень.

Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ» є багатопрофільним діагностично-лікувальним медичним закладом, який надає висококваліфіковану  медичну допомогу дітям у стаціонарі та консультативно-діагностичній поліклініці. У відділення неонатологічного профілю поступають новонароджені діти з пологових будинків м. Києва та регіонів України з важкою перинатальною патологією, вродженими вадами розвитку, 30% яких потребують хірургічного втручання з проведенням операцій високої категорії складності (реконструктивно-пластичні),  глибоконедоношені діти та діти з екстремально низькою масою тіла при народженні.

Cпівпрацю з НДСЛ «Охматдит» було розпочато у квітні 2009 року завдяки спільному проекту Фонду Віктора Пінчука та британського художника Деміена Хьорста, який пожертвував  Фонду свою картину «Темні дні» («Dark Days») спеціально для реалізації проекту «Колиски надії». На кошти, отримані від продажу цієї роботи на аукціоні «Sothebys», було оснащено дві палати інтенсивної терапії у відділеннях виходжування недоношених новонароджених №1 і №2, до яких передано 59 одиниць сучасної медичної апаратури для порятунку найменших пацієнтів загальною вартістю 320 448 доларів США. Центр «Колиски надії» став 17-м партнерським центром, відкритим Фондом в рамках однойменного благодійного проекту.

Тетяна Орлова, завідувач відділенням виходжування глибоко недоношених дітей: «Співпраця з Фондом Віктора Пінчука розпочала новий етап розвитку відділень виходжування недоношених дітей. По-перше, прийнято нову парадигму стабілізації стану та інтенсивної терапії новонароджених й інтегровано сучасні технології у щоденний лікувальний процес. По-друге, нам вдалося суттєво покращити результати  виходжування пацієнтів та вже багато років поспіль у відділеннях виходжування недоношених дітей відсутні летальні випадки».

За десять років партнерства Фонду Віктора Пінчука з відділеннями виходжування недоношених дітей №1 та №2 Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» лікування в них пройшли понад 5000 малюків.


Share |

Відео

RSS Все відео
05.12.2012

ICTV - Міжнародна науково-практична конференція для лікарів-неонатологів

05.12.2012

СТБ - Міжнародна науково-практична конференція для лікарів-неонатологів

03.12.2012

ICTV - Міжнародна науково-практична конференція для лікарів-неонатологів

06.07.2012

Сюжет про Центр допомоги новонародженим «Колиски надії» у Житомирі (ICTV)

Сторінки 16 17 18 19 20 ... із 20
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»