Укр Eng

Колиски надії: Новини

31.08.2018

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту компресорів для партнерського центру «Колиски надії» в Івано-Франківську

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту двох компресорів, що забезпечують роботу апаратів штучної вентиляції легенів у центрі «Колиски надії», що функціонує на базі відділення інтенсивної терапії новонароджених Івано-Франківського обласного перинатального центру. Наразі компресори знову працюють та виконують свою важливу функцію. Вартість ремонтних робіт склала 51 966 грн.

Івано-Франківський обласний перинатальний центр є провідним пологодопомічним медичним закладом області, який обслуговує всіх жінок з важкою акушерською та гінекологічною патологією. В середньому щороку в центрі народжується 3400-3500 малюків. Медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії новонароджених щороку отримують 450-470 малюків, майже 70% яких – дітки, які народилися передчасно та потребують складного та тривалого лікування.

Співпрацю за благодійним проектом «Колиски надії» з Івано-Франківським обласним перинатальним центром Фонд Віктора Пінчука розпочав у 2008 році, передавши в центр планування сім’ї цього закладу ультразвуковий апарат експерт-класу, фетальний монітор для дослідження серцебиття плоду та комп’ютерну станцію з периферійними пристроями на суму 490 152 грн. В 2009 році у відділення інтенсивної терапії новонароджених нами було придбано та передано до відділення інтенсивної терапії новонароджених обласного перинатального центру апарат для неінвазивної вентиляції легенів, систему відкритого виходжування новонароджених, монітор стану пацієнта, лампу фототерапії та інше допоміжне обладнання на суму 345 280 грн. Крім того, проведено ремонтів та придбано витратних матеріалів загальною вартістю - 114 504 грн.

Любов Колосовська, завідувачка відділенням інтенсивної терапії новонароджених: «Для нас, як і для багатьох інших перинатальних центрів, підтримка доброчинців є надзвичайно важливою. Свого часу Фонд Віктора Пінчука допоміг нам із сучасним обладнанням для діагностики та порятунку передчасно народжених діток і залишається поряд вже майже 8 років, забезпечуючи постійний технічний та освітній супровід нашого центру».

Загалом за період співпраці з Івано-Франківським обласним перинатальним центром в рамках проекту «Колиски надії» (2008-1 півріччя 2018рр.) в центрі народилося 31 098 малюків, з них медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії отримали 4 264 новонароджених. За інформацією фахівців центру, понад 1200 немовлят вдалося врятувати в тому числі й завдячуючи медичному обладнанню, наданому Фондом Віктора Пінчука.

Share |

Відео

RSS Все відео
21.02.2012

Телесюжет про офіційне відкриття перинатального центру у Києві (СТБ)

05.02.2012

Телесюжет про офіційне відкриття перинатального центру у Кіровограді (ICTV)

31.01.2012

Телесюжет про офіційне відкриття перинатального центру у Кіровограді (ICTV)

31.01.2012

Телесюжет про офіційне відкриття перинатального центру у Кіровограді (СТБ)

Сторінки 18 19 20 21 22 ... із 22
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»