Укр Eng

Колиски надії: Новини

24.10.2017

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту апарату діагностики функцій слуху

В рамках технічної підтримки партнерських центрів «Колиски надії» Фонд Віктора Пінчука надав допомогу відділенню інтенсивної терапії новонароджених Рівненського обласного перинатального центру на суму 19 404 грн. За рахунок цих коштів проведено заміну перетворювача приладу Otoread для скринінгу функцій слуху у новонароджених

Рівненський обласний перинатальний центр – заклад третього рівня надання медичної допомоги потужністю 123 ліжко/місць, розрахований на 2700 пологів на рік та забезпечує жінок та новонароджених Рівненської області високоспеціалізованою медичною допомогою.

Співпрацю з цим закладом Фонд Віктора Пінчука розпочав у лютому 2013 року, оснастивши відділення інтенсивної терапії новонароджених сучасним медичним обладнанням для виходжування передчасно народжених дітей на суму 3 908 153,38 гривень.

Оксана Новікова, завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених: «Переважна більшість пацієнтів відділення це передчасно народжені дітки. Через незрілість всіх органів, вони досить часто потерпають від різноманітних серйозних ускладнень, серед яких окремою проблемою є порушення функцій слуху, і як наслідок, затримка домовного і мовного розвитку. Чим раніше лікарі в змозі зафіксувати такі порушення та оперативно вжити заходів, тим краще подальший прогноз для малюка. Завдячуючи Фонду Віктора Пінчука в 2013 році серед іншого медичного обладнання ми отримали й активно використовували весь цей час апарат для діагностики функцій слуху Otoread. Але прийшов час замінити перетворювач, й ми дуже вдячні, що на наше прохання про допомогу у проведенні ремонту Фонд одразу відгукнувся».

Всього за період співпраці із Рівненським обласним перинатальним центром в рамках проекту «Колиски надії» (2013- 3 квартал 2017 рр.) в центрі народилося 16 956 малюків, з яких 1 585 лікувалися у відділенні інтенсивної терапії новонароджених. За інформацією фахівців центру, за цей час вдалося врятувати життя 1 431 діткам, в т.ч. завдяки наявності сучасного медичного обладнання, наданого Фондом Віктора Пінчука.

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»