Укр Eng

Колиски надії: Новини

01.07.2016

Фонд Віктора Пінчука придбав витратні матеріали для відділення інтенсивної терапії новонароджених Центру «Колиски надії» у Полтаві

Фонд Віктора Пінчука придбав та передав витратні матеріали (7датчиків потоку для апаратів штучної вентиляції легенів Bear Cub-750 psv та Аveo та 3 адаптери електричних для зволожувача Fisher&Pakel) у відділення інтенсивної терапії новонароджених перинатального центру Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського на суму 48 573 гривень. Це черговий крок Фонду в рамках системної технічної підтримки партнерських центрів «Колиски надії».

Перинатальний центр Полтавської обласної клінічної лікарні функціонує з 27 грудня 2012 року та є закладом ІІІ рівня надання акушерської допомоги, в ньому концентруються пацієнтки з усієї області з тяжкою акушерською патологією та з передчасними пологами. Фонд Віктора Пінчука відіграв важливу роль у створенні цього центру, оснастивши всім необхідним медичним та комп'ютерним обладнанням його серце – відділення інтенсивної терапії новонароджених.

Передане обладнання загальною вартістю 4 283 583,78 гривень, зокрема, включало 6 апаратів традиційної штучної вентиляції легенів (в тому числі 3 – для новонароджених зі значними дихальними розладами), 3 апарати неінвазивної вентиляції легенів, 5 інкубаторів закритого
(в т.ч. 1 – експертного класу типу «трансформер») та 1 - відкритого типу, транспортний інкубатор, електроенцефалограф, слідкуючу, діагностичну та допоміжну апаратуру. Це обладнання забезпечило процес довготривалого виходжування новонароджених на 9 ліжках реанімації, в тому числі малюків з ектремально низькою вагою при народженні (від 500 до 999,9г).

За підсумками 2014 та 2015 років 16% новонароджених Полтавської області з’явилися на світ саме у Перинатальному центрі Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського, а серед недоношених дітей цей показник становить майже 30%.

«Враховуючи високу якість неонатологічної допомоги, яку ми можемо забезпечити та сучасне оснащення відділення інтенсивної терапії новонароджених, переважна більшість глибоконедоношених немовлят області народжується саме в нас, - говорить завідувач відділенням Андрій Білорус, -. Це природно й повністю відповідає основній меті регіоналізації перинатальної допомоги та створення обласних перинатальних центрів в Україні, оскільки новонароджені з екстремально низькою вагою при народженні - це найскладніша категорія пацієнтів, яка потребує високоспеціалізованої медичної допомоги та довготривалого виходжування».

Загалом за період партнерства з Полтавським перинатальним центром в рамках проекту «Колиски надії» (2013 – 1кв. 2016 р.) в закладі народилося 7 222 малюків. За інформацією фахівців центр, у відділенні інтенсивної терапії новонароджених отримували лікування 827 немовлят (в т.ч. 88 – з вагою менше 1 кг при народженні). Зберегти життя вдалося 741 дитині (в т.ч. 40 – з екстремально низькою вагою).

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»