Укр Eng

Колиски надії: Новини

27.05.2016

Фонд Віктора Пінчука придбав для миколаївського центру «Колиски надії» витратні матеріали для медичного обладнання

Продовжуючи системну технічну підтримку партнерських центрів «Колиски надії», Фонд Віктора Пінчука придбав для відділення інтенсивної терапії новонароджених та педіатричного відділення патології новонароджених та виходжування недоношених новонароджених Миколаївської обласної дитячої лікарні витратні матеріали для дихального обладнання та пульсоксиметрів загальною вартістю 55 087,00 грн.

Миколаївська обласна дитяча лікарня – єдиний в регіоні заклад, в якому функціонують відділення для новонароджених, що надають анестезіолого-реанімаційну, діагностичну та лікувальну допомогу малюкам (в тому числі новонародженим з екстремально низькою вагою).

В липні 2009 р. цей медичний заклад приєднався до загальнонаціональної мережі центрів допомоги новонародженим «Колиски надії», яку в рамках однойменного проекту вже майже 10 років розбудовує Фонд Віктора Пінчука. Два відділення Миколаївської обласної дитячої лікарні було оснащено сучасним високотехнологічним медичним та комп’ютерним обладнанням на суму 1 153 867,27 грн., що розширило професійні можливості лікарів та медичних сестер у процесі лікування та виходжування немовлят, які перебували у важкому стані.

Відтоді, враховуючи великий потік пацієнтів з усього регіону та постійне перевантаження відділень, передана Фондом апаратура працює у режимі нон-стоп, не завжди є можливість дотриматись правил експлуатації та провести необхідні технологічні перерви. Щоб уникнути простоїв обладнання через зношення окремих блоків та виходу з ладу комплектуючих, потрібні своєчасна заміна витратних матеріалів та плановий ремонт, що в умовах обмеженого державного фінансування досить часто стає проблемою.

Протягом всього часу співпраці Фонд активно долучається до підтримки миколаївського центру «Колиски надії». За період 2010–2015 рр. за рахунок коштів Фонду було відремонтовано медичне обладнання та придбано витратні матеріали до нього на суму 145 031,20 грн.

«Завдяки постійній підтримці Фонду Віктора Пінчука, вся подарована у 2009 році апаратура знаходиться в робочому стані та дозволяє рятувати більше сотні маленьких життів щороку, – зазначає завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених Сергій Фомін. – Впровадження сучасних методик лікування суттєво вплинуло на показники смертності, які стабільно знижуються. Зокрема, загальна летальність у відділенні інтенсивної терапії новонароджених знизилась у порівнянні з 2011 роком (10,1%) та за результатами 2015 року складає 7,87%».

Загалом за період партнерства з Миколаївською обласною дитячою лікарнею в рамках проекту «Колиски надії» (2009 р. – 1кв. 2016 р.) медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії отримали 3 028 новонароджених. За інформацією фахівців центру, 853 немовлят (в т.ч. 156 – з екстремально низькою вагою при народженні) вдалося врятувати в тому числі й завдячуючи медичному обладнанню, наданому Фондом Віктора Пінчука.

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»