Укр Eng

Колиски надії: Новини

29.04.2016

Фонд Віктора Пінчука cплатив вартість ремонту медичної апаратури  для чернігівського центру «Колиски надії»

Фонд Віктора Пінчука надав допомогу відділенню інтенсивної терапії новонароджених Чернігівського міського пологового будинку, сплативши вартість поточного ремонту компресорів та пульсоксиметрів на суму 61 191 грн.

З оснащення саме цього медичного закладу стартував у 2006 році благодійний проект Фонду Віктора Пінчука зі створення загальнонаціональної мережі центрів надання допомоги новонароджених «Колиски надії».

Kolysky8.jpg

Протягом десяти років тісної співпраці у Чернігівському пологовому будинку відбулися колосальні зміни як в модернізації та зміцненні технічної бази, так і в суттєвому підвищенні якісного рівня надання медичної допомоги малюкам. Завдяки сучасній медичній апаратурі, встановленій Фондом, учбовим тренінгам, семінарам та конференціям, фахівці відділення інтенсивної терапії новонароджених впровадили та широкого застосовують у щоденній практиці передові технології виходжування недоношених малюків, в тому числі з екстремально низькою масою тіла при народженні (500-999г). Зокрема, штучну вентиляцію легенів з графічним моніторингом та контролем газів крові, неінвазивну штучну вентиляцію легенів. Остання набуває все більшої популярності серед неонатологів всього світу як високоефективна та найменш травматична для пацієнтів методика, адже її застосування дозволяє в більшості випадків відмовитися від традиційної механічної вентиляції легень з інтубацією трахеї.

Крім відділення інтенсивної терапії новонароджених до інших підрозділів пологового будинку Фондом було передано апарати ультразвукової діагностики, фетальні монітори для спостереження стану плода в утробі матері, рентгенапарат, анестезійну машину для проведення акушерських операційних втручань та ін. Загальні інвестиції Фонду Віктора Пінчука в медичне та комп’ютерне обладнання чернігівського центру «Колиски надії» становлять 1 483 728 грн.

Поза тим, Фонд системно підтримує центр, виділяючи кошти на поточний ремонт апаратури та закупівлю витратних матеріалів до неї. За період 2006-2016рр. загальні витрати на ці заходи склали 208 119 грн.

«В останні роки, на жаль, зростає кількість передчасних пологів та відповідно кількість недоношених дітей з низькою та екстремально низькою вагою при народженні (500-999г). Якщо, наприклад, в 2008р. через наше відділення пройшло 18 таких дітей, то в минулому 2015 році їх було вже 38, - говорить завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених Олександр Гошко. - Ця категорія пацієнтів потребує високотехнологічного довготривалого лікування. На щастя, маємо всі можливості, щоб надавати допомогу найменшим, маємо власні напрацювання, досвід та досягли непоганих результатів. Особистим рекордом нашого відділення є успішне виходжування дитини з вагою 520г при народженні». Загалом за період партнерства з Чернігівським міським пологовим будинком в рамках проекту «Колиски надії» (2006-2015рр.) в центрі народилося 39 680 малюків, з них медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії отримали понад 2 700 новонароджених. За інформацією фахівців центру 1 901 немовлят вдалося врятувати в тому числі й завдячуючи медичному обладнанню, наданому Фондом Віктора Пінчука.

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»