Укр Eng

Колиски надії: Новини

29.07.2015

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту обладнання у Перинатальному центрі м. Києва

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту медичних компресорів, що забезпечують функціонування апаратів штучної вентиляції легенів та монітора пацієнта для відділення інтенсивної терапії новонароджених Перинатального центру м. Києва у розмірі 52 050 грн.

Фонд розпочав співпрацю з Перинатальним центром м. Києва в рамках програми «Колиски надії» у лютому 2012р., відкривши на його базі однойменний центр та передавши найсучасніше медичне обладнання до відділення інтенсивної терапії новонароджених. Зазначений заклад - найбільший пологовий стаціонар України за кількістю пологів, що спеціалізується на прийнятті передчасних пологів і виходжуванні недоношених новонароджених, тому ми запропонували розширити технічне забезпечення Центру, втіливши новітні технології виходжування новонароджених (в т.ч. з екстремально низькою вагою при народженні – від 500 г до 1000г), які могли б покращити не тільки показники виживаності, а й зменшити рівень інвалідизації врятованих новонароджених. Передане медичне обладнання включало: 7 апаратів штучної вентиляції легенів, 2 апарати неінвазивної вентиляції, 7 інкубаторів закритого та відкритого типу, транспортний інкубатор, слідкуючу та допоміжну апаратуру, електроенцефалограф, ультразвуковий діагностичний сканер з можливостями проведення нейросонграфії, кардіологічних досліджень та досліджень черевної порожнини, аналізатор газів крові та електролітів тощо.

Загальні інвестиції Фонду Віктора Пінчука у Перинатальний центр м. Києва за період 2012 – 2014рр. склали 4 390 418 грн (в т.ч. на виконання поточного ремонту та придбання витратних матеріалів – 86 412 грн).

Завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених Валерія Тишкевич зазначає: «Завдячуючи технічній та освітній підтримці Фонду Віктора Пінчука, у відділенні впроваджено кілька сучасних методів лікування новонароджених. По-перше, це неінвазивна штучна вентиляція легенів. На відміну від традиційної вентиляції цей метод є менш травматичним, адже дозволяє уникнути введення трубки в трахею дитини. З початку застосування даної методики (з 2012 року) на 70% зменшилася кількість дітей, які б потребували тривалої та агресивної штучної вентиляції та медикаментозної терапії. По-друге, вже третій рік ми застосовуємо метод пролонгованого роздування легенів в пологовому залі та вже можемо говорити про суттєве зменшення летальності новонароджених від дихальних розладів (на 70%) та крововиливів у головний мозок (на 30%). Крім того, нам вдалося значно знизити кількість випадків ураження центральної нервової системи малюків та інших захворювань й ускладнень; покращити показники виживаності дітей у вагових категоріях 500-1000г та 1000-1500г».

Загалом за період партнерства з Перинатальним центром м. Києва в рамках проекту «Колиски надії» (2012-2014рр.) в центрі народилося 20 333 малюків, з них медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії отримали 1726 новонароджених. За інформацією фахівців центру, 1083 немовлят вдалося врятувати в тому числі й завдячуючи медичному обладнанню, наданому Фондом Віктора Пінчука.

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»