Укр Eng

Колиски надії: Новини

25.09.2012

В тернопільському центрі "Колиски надії" врятували дівчинку, народжену з вагою 510г

Pavlyna_web.jpgМедики Тернопільського перинатального центру «Мати і дитина» виходили дівчинку Павлину, що народилася 13 липня 2012р. на п’ятому місяці від зачаття з масою тіла 510 грамів. Півтора місяці лікарі та сестри відділення інтенсивної терапії новонароджених боролися за її життя. Весь цей час малеча перебувала в інкубаторі, який створює спеціальні умови, подібні до утроби матері, та дихала завдяки апарату штучної вентиляції легенів. Ранком 3 вересня нарешті відбулася довгоочікувана медиками й батьками подія - дівчинка почала дихати самостійно.

5 вересня 2012 року маленьку Павлину з вагою 1240г переведено для подальшого лікування до відділення другого етапу виходжування недоношених новонароджених Тернопільської обласної дитячої лікарні, де вона й зараз впевнено набирає вагу та підростає.

Павлинка Хорнат — найменша дитина, яку виходили у центрі «Матері і дитини». Врятувати дитину вдалося завдяки обладнанню, встановленому Фондом Віктора Пінчука за програмою «Колиски надії» протягом 2009-2011 рр.

Тернопільський обласний перинатальний центр «Мати і дитина» обрано також базовим медичним закладом у регіоні для реалізації національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства», партнером якого є Фонд Віктора Пінчука. Вже до кінця цього року в рамках проекту у Центрі буде проведено роботи з реконструкції приміщень та здійснено поставки сучасної апаратури. Фонд Віктора Пінчука, відповідно до взятих на себе зобов’язань , дооснастить відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених медичним обладнанням на суму понад 2,7 млн. гривень.

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»