Укр Eng

Колиски надії: Новини

02.12.2010

Фонд Віктора Пінчука відкрив в Ужгороді 22-й центр допомоги новонародженим «Колиски надії»

2 грудня 2010 року в Ужгороді, на базі міського перинатального центру, Фонд Віктора Пінчука відкрив 22-й Центр допомоги новонародженим «Колиски надії» в рамках однойменної програми Фонду. На відкриття цього центру Фонд витратив 1 294 732,50 гривень.

Для оснащення відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених Ужгородському міському перинатальному центру було передано три повністю укомплектовані необхідним медичним обладнанням реанімаційні комплекси, в тому числі для виходжування дітей з екстремально низькою масою тіла. Для пологових залів придбано 4 реанімаційні набори, за допомогою яких провадитиметься первинна реанімація новонароджених. Крім того, у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, відповідно до сучасних вимог, автоматичну компресорну станцію установлено в окремому приміщенні, завдяки чому повністю виключені негативні шумові впливи на маленьких пацієнтів.

Відділення реанімації та інтенсивної терапії новонароджених отримало також чотири дози препарату «Куросурф» загальною вартістю 20 684,16 гривень. Цей препарат необхідний для розкриття легень недоношених дітей. Його застосування значно скорочує вірогідність летальних наслідків, пов’язаних з проблемами дихання новонароджених.

Медичне обладнання такого високого класу вперше встановлено у пологовому стаціонарі Закарпатської області. Воно дозволить не лише створити додаткові місця у відділенні реанімації новонароджених, а й запровадити новий вид дихальної підтримки (неінвазивна штучна вентиляція), надасть більш широкі професійні можливості фахівцям для надання невідкладної допомоги малюкам, наблизить її рівень до міжнародних стандартів, покращить виживаність глибоко недоношених новонароджених та якість їх подальшого життя.

Андрій Чабан, головний лікар Ужгородського міського перинатального центру: «Обладнання, що ми отримали – це в першу чергу інвестиції у майбутнє, адже воно допоможе не лише рятувати життя, але й зменшити процент інвалідізації новонароджених. Завдяки партнерству з програмою «Колиски надії», крім необхідного сучасного обладнання для порятунку дітей з екстремально низькою масою тіла, відділення отримало можливість постійного навчання медичного персоналу».

Ужгородський міський перинатальний центр – заклад ІІІ рівня надання допомоги, є клінічною базою двох профільних кафедр Ужгородського Національного Університету – Кафедри акушерства та гінекології та Кафедри охорони материнства та дитинства. УМПЦ - методологічний центр по впровадженню новітніх перинатальних технологій. Він є найбільш потужним перинатальним закладом області з традиційно найбільшою кількістю пологів, виконує функції обласного перинатального центру та, відповідно, концентрує всю найбільш складну патологію вагітності та екстрагенітальну патологію, передчасні пологи. Саме в цьому закладі з’являються на світ понад 30% всіх недоношених дітей області, які потребують особливого догляду. Кожного року у відділенні реанімації та інтенсивної терапії лікування проходять майже 200 маленьких пацієнтів. До сьогодні у Центрі гостро стояло питання нестачі медичного обладнання відповідної якості.

Розпочинаючи співпрацю із цим центром, Фонд Віктора Пінчука робить черговий крок у створенні загальнонаціональної мережі Центрів надання допомоги новонародженим «Колиски надії», створеної у червні 2006 року. За чотири роки існування програми Фонд відкрив 21 центр в Чернігові, Володимирці, Луцьку, Полтаві, Дніпропетровську, Києві (2 центри), Чернівцях, Бахчисараї, Ізмаїлі, Одесі, Сімферополі, Донецьку, Хмельницькому, Житомирі, Черкасах, Івано-Франківську, Миколаєві, Тернополі, Сумах та Херсоні.

За цей час в центрах «Колиски надії» народилось понад 103 382 малюків. З них пацієнтами відділень інтенсивної терапії та реанімації стали 16867 дитини. При цьому 7661 новонароджених були врятовані завдяки обладнанню, встановленому в рамках проекту «Колиски надії».

Загалом за час існування «Колисок надії» Фондом на реалізацію програми витрачено 34 153 783 грн.

Дізнатись більше про програму: www.kolybeli.org

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»