Укр Eng

Колиски надії: Новини

28.10.2008

Фонд Віктора Пінчука відкрив центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в Івано-Франківську

28 жовтня 2008 року в Івано-Франківську, на базі обласного Центру планування сім'ї відкрився новий Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в рамках однойменної національної програми Фонду Віктора Пінчука.

Фонд обладнав івано-франківський обласний Центр планування сім'ї надсучасним діагностичним устаткуванням, що дозволить проводити якісні обстеження та виявляти з високою точністю можливі патології плоду. Головна складова поставленого обладнання - ультразвукова діагностична система MyLab50 виробництва італійської компанії ESAOTE. Загалом на створення центру надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в Івано-Франківську Фонд Віктора Пінчука виділив близько 490 тисяч гривень.

Розпочинаючи співпрацю з івано-франківським Обласним перинатальним центром, фахівці Фонду врахували його нагальну потребу у сучасному діагностичному обладнанні: згідно з рішеннями колегії Обласного управління охорони здоров'я вагітні жінки з груп ризику по спадковій патології провинні проходити
УЗ-дослідження в обласному перинатальному центрі. Проте устаткування, наявне у підпорядкованому йому Центрі планування сім'ї, є застарілим та не дозволяє проводити обстеження на високому рівні. З огляду на це Фондом було прийнято рішення при створенні нового центру «Колиски надії» зосередити зусилля на забезпеченні належної діагностичної бази.

Як зазначив головний лікар Івано-Франківського обласного перинатального центру Ігор Вакалюк: «Передане Фондом Віктора Пінчука діагностичне обладнання надасть широкі можливості комплексної оцінки внутрішньоутробного стану плоду та виявлення внутрішніх вад розвитку на ранніх термінах, що до сьогоднішнього дня було досить проблематично».

Голова Івано-Франківської обласної держаної адміністрації Микола Палійчук: «Сьогодні бюджет ще не може повністю забезпечити потреби усіх закладів охорони здоров'я в закупці нової техніки, тож ми високо оцінюємо допомогу, котра надана нам Фондом Віктора Пінчука. Спільними зусиллями влади та бізнесу ми забезпечимо, щоб українці росли здоровими від самого народження».

Віктор Пінчук: «Я дуже шаную ті зусилля, що докладає кожна людина в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі у забезпечені права на життя наших малюків. І я впевнений, що та допомога, яку ми надаємо центру, буде використана найефективнішим чином і дозволить побачити ще більше щасливих дитячих та батьківських посмішок».

Відкриття Центру в Івано-Франківську - новий крок у розширенні географії покриття програми «Колиски надії», що існує вже понад два роки. За цей час Фонд Віктора Пінчука відкрив 15 центрів в Чернігові, Володимирці, Овручі, Полтаві, Дніпропетровську, Києві, Чернівцях, Бахчисараї, Ізмаїлі, Одесі, Сімферополі, Донецьку, Хмельницькому, Житомирі та Черкасах. У 2006-2008 рр. на діяльність програми Фондом Віктора Пінчука було витрачено близько 24 млн. грн.

Share |

Відео

RSS Все відео
21.02.2012

Телесюжет про офіційне відкриття перинатального центру у Києві (СТБ)

05.02.2012

Телесюжет про офіційне відкриття перинатального центру у Кіровограді (ICTV)

31.01.2012

Телесюжет про офіційне відкриття перинатального центру у Кіровограді (ICTV)

31.01.2012

Телесюжет про офіційне відкриття перинатального центру у Кіровограді (СТБ)

Сторінки 18 19 20 21 22 ... із 22
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»