Укр Eng

Колиски надії: Новини

02.07.2008

У Черкасах відкрито центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії»

2 липня 2008 року в Черкасах, на базі Черкаського пологового будинку №2, відкрився новий Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в рамках однойменної національної програми Фонду Віктора Пінчука.

Черкаський міський пологовий будинок №2 було обрано партнером програми «Колиски надії» враховуючи перспективи розвитку закладу та його стратегічний потенціал. Такий центр буде забезпечувати повний комплекс акушерської і неонатологічної медичної допомоги, зокрема - лікування безпліддя, виношування патології вагітності з 22 тижнів, прийняття пологів, в тому числі передчасних, виходжування новонароджених вагою від 500 грамів. Таким дітям потрібна сучасна дихальна реанімаційна апаратура з самого початку народження, в період адаптації і виходжування. Тому обладнання саме цього медичного закладу має надзвичайно важливе значення для всієї Черкаської області.

В рамках програми «Колиски надії» запроваджено новий напрямок діяльності - створення в пологових будинках, на базі яких функціонують центри, резервного фонду італійського препарату «Куросурф». Цей препарат необхідний для розкриття легень недоношених дітей. Його застосування значно скорочує вірогідність летальних виходів, пов'язаних з проблемами дихання новонароджених. Висока вартість препарату є основною перешкодою на шляху своєчасного застосування «Куросурфа» в українських перинатальних центрах. Враховуючи це, Фонд Віктора Пінчука в 2008 році прийняв рішення про запуск проекту. Черкаський міський пологовий будинок №2 також буде забезпечено відповідним черговим запасом.

Загалом на створення вже 15-го Центру надання допомоги новонародженим «Колиски надії» Фонд Віктора Пінчука виділив близько 700 тисяч гривень.

Відкриття Центру в Черкасах - черговий етап у розвитку програми «Колиски надії», що існує вже понад два роки. За цей час Фонд Віктора Пінчука відкрив 14 центрів в Чернігові, Володимирці, Овручі, Полтаві, Дніпропетровську, Києві, Чернівцях, Бахчисараї, Ізмаїлі, Одесі, Сімферополі, Донецьку, Хмельницькому та Житомирі. У 2006-2007 рр. на ці цілі Фондом Віктора Пінчука було виділено 2 400 000 доларів США.

Share |

Відео

RSS Все відео
08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії»,Телеканал ВІТА

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», TRK Ukraine

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», ICTV

08.08.2017

Новий центр допомоги новонародженим «Колиски надії», THB

Сторінки 2 3 4 5 6 ... із 6
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»