Укр Eng

Колиски надії: Новини

03.06.2008

В Житомирі відкрився унікальний центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії»

[фото події] 3 червня 2008 року в Житомирі, на базі Житомирського обласного центру охорони здоров'я матері та дитини, відкрився 14-й центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в рамках однойменної програми Фонду Віктора Пінчука в галузі охорони здоров'я.

Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в Житомирі - це поки що єдиний в Україні перинатальний центр, що забезпечує всю необхідну медичну допомогу новонародженим у відповідності до найвищих європейських стандартів. Частина обладнання, яке Фонд Віктора Пінчука встановив у Житомирському центрі, унікальна. На сьогоднішній день йому немає аналогів не лише в Україні, але й в СНД. На створення центру в Житомирі Фонд виділив 1 мільйон доларів.

Створення Житомирського центру «Колиски надії» стане значним фактором розвитку неонатології у всій країні. Перш за все, Україна отримує перший перинатальний центр повного циклу, що зможе служити свого роду орієнтиром та зразком для вдосконалення та доукомплектації перинатальних відділень та служб в інших регіонах країни. На його базі будуть запроваджуватись найновітніші технології та обладнання для виходжування новонароджених, а також проводитись тренінги, семінари та фахове навчання неонатологів - як з центрів «Колиски надії», так і з інших медичних закладів України.

Василь Лазоришинець, заступник Міністра охорони здоров'я України: «Не дивлячись на те, що з року в рік країна виділяє все більше коштів на охорону здоров'я, вони складають близько 3,4 % ВВП. За визначенням Міжнародної організації охорони здоров'я, якщо країна витрачає менше 5% ВВП на охорону здоров'я, то ця нація приречена на вимирання. На сьогоднішній момент велике значення має інститут добродійності. Навіть у таких країнах, як Німеччина, де на охорону здоров'я виділяється до 10-12% ВВП, і США з їх приватною медициною і майже 15% ВВП, що виділяються на охорону здоров'я - і тут на допомогу приходять благодійники. Скільки дітей вже було врятовано завдяки програмі «Колиски надії». І я вважаю, що таких програм повинно бути набагато більше».

За словами Віктора Пінчука: «Цей центр ми замислювали як «зразок», своєрідний орієнтир для вдосконалення перинатальних центрів інших регіонів країни. І я сподіваюся, що вже в недалекому майбутньому такі ж центри відкриються по всій Україні. Вони повинні бути не виключенням, а правилом для нашої країни».

Для створення зразкового центру «Колиски надії» Житомирський обласний центр охорони здоров'я обрано невипадково. Лікарі, що працюють в ньому - одні з найкращих фахівців у галузі неонатології в країні. Спеціалісти центру мають вищу кваліфікаційну категорію з організації та управління охорони здоров'я. У 2008 році, за досягнення в виходжуванні дітей з екстремально низькою масою тіла при народженні та запровадження сучасних методів лікування, завідувач Відділення інтенсивної терапії новонароджених Сергій Лапоног був нагороджений премією «Лікар року». Сергій Лапоног виходив дитину з масою тіла 490 грамів, що є безпрецедентним випадком в українській медичній практиці. Головний лікар центру Вайсберг Ю.Р. має звання заслуженого лікаря України.

За словами Юрія Вайсберга, «Відкриття такого центру суттєво підвищить якість медичної допомоги породіллям в регіоні; вирішить велику кількість проблем новонароджених, які раніше здавались невирішуваними. Ми переконані, що наш центр стане моделлю для організації перинатальних центрів в інших областях України, і готові ділитись нашим досвідом та нашими методиками».

На відкритті Центру були присутні Василь Лазоришинець, заступник Міністра охорони здоров'я України, Єлизавета Шунько, завідувачка Кафедрою неонатології Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупіка, Віталій Француз, Голова Житомирської обласної ради, Олександр Толстанов, Начальник Управління охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації, засновник Фонду Віктор Пінчук.

Share |

Відео

RSS Все відео
16.01.2018

В Україні успішно рятують малят вагою менше кілограма

16.01.2018

Передчасно народжені діти отримали шанс на повноцінне життя

16.01.2018

Українські активісти рятують передчасно народжених дітей

16.01.2018

Завдяки новітнім технологіям в Україні успішно рятують недоношених дітей

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»