Укр Eng

Колиски надії: Новини

05.03.2008

У Хмельницькому відкрито центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії»

5 березня 2008 року в Хмельницькому відкрито Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії». Центр, що його було відкрито на базі Хмельницького міського перинатального центру, став результатом співпраці однойменної національної програми Фонду Віктора Пінчука, міської та обласної державних адміністрацій.

Програма «Колиски надії» обладнала нове відділення для інтенсивної терапії новонароджених Хмельницького міського перинатального центру, створене за підтримки міської влади, найсучаснішим обладнанням - повний комплект медичного обладнання для 2-х реанімаційних місць, комплект для вакуум-екстракції, фетальний монітор та ультразвуковий діагностичний апарат.

Таким чином, Хмельницький міський перинатальний центр - медичний заклад регіону, що має основне навантаження за кількістю пологів, а також за особливо складними випадками, пов'язаними з невиношуванням плоду та екстрагенітальними патологіями у вагітних - став цілісним перинатальним комплексом з надання всього спектру послуг новонародженим.

Сергій Мельник, міський голова Хмельницького, дав високу оцінку даній ініціативі: «Першим важливим кроком у забезпеченні принципу «здорова мати - здорова дитина» у місті Хмельницькому було створення перинатального центру - лікувально-профілактичного закладу, який надає всі види кваліфікованої високотехнологічної медичної допомоги в галузі акушерства, гінекології, хірургії новонароджених. Сподіваюсь, що відкриття на його базі Центру «Колиски надії» дозволить батькам народити здорову дитину, стане ще одним суттєвим кроком у наданні медичної допомоги новонародженим за європейськими стандартами. Від громади міста Хмельницького хочу подякувати організаторам проекту за турботу про здоров'я нації. Переконаний, що спільними зусиллями ми зробимо все можливе, аби ніщо не змогло затьмарити радісної події у житті кожної родині - народження дитини».

Віктор Пінчук на відкритті центру в Хмельницькому відмітив: «Мета нашої програми «Колиски надії» - надати шанс вижити всім малюкам, що народились. Фактично, наші зусилля спрямовані на забезпечення головного права людини - права на життя. Сьогодні, насправді, все тільки починається. Найскладніше та найважливіше - боротьба за життя дітей, - розпочнеться після того, як буде перерізано стрічку. Будемо реалістами - в цій боротьбі можуть бути поразки. Але я впевнений, що перемог буде більше. І кожна така перемога - це є врятоване життя».

На відкритті центру були присутні Гавчук Іван Карлович, Голова Хмельницької обласної державної адміністрації, Гладуняк Іван Васильович, Голова Хмельницької обласної ради, Мельник Сергій Іванович, мер м. Хмельницький, Ропотан Андрій Григорович, Головний лікар Хмельницького міського перинатального центру, бізнесмен та благодійник Віктор Пінчук, а також представники охорони здоров'я з Хмельницької області.

За словами Івана Гавчука, Голови Хмельницької обласної державної адміністрації: «Ми усвідомлюємо відповідальність перед жінкою, перед матір'ю, що дає життя майбутньому. Ми робимо все, що в наших силах, щоб зберегти життя та здоров'я маленької людини: розвиваємо медицину на селі, зміцнюємо матеріальну базу в області, прагнемо об'єднати сили влади та бізнесу в цій святій справі».

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»