Укр Eng

Колиски надії: Новини

06.11.2007

Фонд Віктора Пінчука відкрив 12-й Центр «Колиски надії» в Донецьку

6 листопада 2007 року в Донецьку на базі Донецького регіонального центру охорони материнства і дитинства (ДРЦОМД) відкрився 12-й Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в рамках однойменної національної програми Фонду Віктора Пінчука.

Під час урочистої церемонії відкриття Центру «Колиски надії» Лариса Полякова, віце-президент з питань охорони здоров'я Фонду Віктора Пінчука відзначила: «відкриття Центру «Колиски надії» - це перший крок у співпраці ДРЦОМД і Фонду Віктора Пінчука. На базі ДРЦОМД працює науково-дослідний інститут медичних проблем сім'ї Донецького державного медичного університету, проводиться лікувально-профілактична, науково-дослідна, організаційно-методична і учбова робота. Ми розраховуємо, що співробітники ДРЦОМД зможуть поділитися досвідом і навиками роботи з медичним устаткуванням, поставленим Фондом Віктора Пінчука, із співробітниками інших Центрів «Колиски надії».

За словами Володимира Бондаренка, начальника Управління материнства, дитинства та санаторної справи Міністерства охорони здоров'я України «перші п'ять хвилин після пологів - це «золотий час», тільки протягом якого можна провести раннє діагностування вроджених вад серця, що дозволить оперативно приймати рішення про подальшу терапію новонародженого. Устаткування, яке дозволяє це робити, з'явилося у нас вперше в Донецькому регіоні».

«При реалізації державних програм «Репродуктивне здоров'я нації» і «Здорова дитина» величезне значення має оснащення медустанов новітнім устаткуванням. При достатньо високому рівні фахівців, матеріально-технічна база медустанов залишає бажати кращого. Передаючи сучасне устаткування медустановам України Фонд Віктора Пінчука допомагає державі в реалізації цих програм».

В перелік устаткування, поставленого Фондом Віктора Пінчука в ДРЦОМД, входять два апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ), високочастотний апарат ШВЛ, графічний монітор для респіратора, апарат УЗД з кольоровим доплером. Центр також отримав робочу комп'ютерну станцію, підключену до мережі Інтернет, цифрову фотокамеру і багатофункціональний пристрій (принтер/сканер/копір). Загальна вартість устаткування склала 716 710 грн.

Устаткування, поставлене Фондом Віктора Пінчука в рамках програми «Колиски надії» в ДРЦОМД, дозволяє проводити нейросонографію (УЗД головного мозку) новонароджених, а також діагностування вроджених вад серця вже в перші хвилини життя дитини. Апарати ШВЛ дозволять забезпечити весь спектр дихальної підтримки новонародженим на етапі перебування в пологовому будинку, зокрема з використанням високочастотної вентиляції, коли важкі ураження легенів не дозволяють використовувати звичайний апарат ШВЛ.

Співробітники ДРЦОМД пройшли семінар-тренінг з сучасних підходів до інтенсивної терапії новонароджених, організований програмою «Колиски надії» в червні 2007 року, а також тренінг по УЗД-діагностиці в жовтні 2007 року.

ДРЦОМД - провідна медична установа регіону, що приймає на себе основне навантаження як по кількості пологів, так і по особливо важких випадках, пов'язаних з невиношуванням плоду і екстрагенітальними патологіями у вагітних. ДРЦОМД є університетською клінікою, на базі якої працюють кафедра акушерства, гінекології і перинатології факультету післядипломного навчання Донецького державного медичного університету, а також НДІ проблем сім'ї. У клініці проводяться операції по екстракорпоральному заплідненню.

«Колиски надії» - програма Фонду Віктора Пінчука, в ході реалізації якої Фонд ставить перед собою дві основні мети: зниження рівня дитячої смертності в країні і поліпшення якості життя врятованих дітей; допомога державі в переході на міжнародні стандарти реєстрації новонароджених. З моменту старту програми 1 червня 2006 року Центри надання допомоги новонародженим були відкриті в Чернігові, Володимирці, Полтаві, Дніпропетровську, Києві, Овручі, Чернівцях, Бахчисараї, Ізмаїлі, Одесі та Сімферополі. В 2006 році Фонд Віктора Пінчука виділив на ці цілі 2 525 000 гривень (500 000 доларів США), в 2007 - 9 595 000 гривень (1 900 000 доларів США).

Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»